Hrozivá nehoda: Sanitka prevážajúca novorodenca sa zrazila v Petržalke s BMW!

28.6.2019
Dopravná nehoda sanitky s BMW X5 v Petržalke

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Pri transporte novorodenca (má ísť o dcérku Martina Šmahela) v Petržalke na Ševčenkovej ulici sa zranili dvaja zamestnanci Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH). Pri prechádzaní križovatky so Ševčenkovou ulicou došlo k stretu sanitky s vozidlom značky BMW X5, to bolo následe vymrštené do ďalšieho vozidla stojaceho v križovatke.

"Napriek tomu, že sami utrpeli zranenie, v prvom rade sa postarali o dieťa, ktoré je v súčasnosti v starostlivosti našich lekárov," uviedlo pracovisko na sociálnej sieti. "NÚDCH neposkytuje informácie o zdravotnom stave pacientov bez súhlasu zákonných zástupcov dieťaťa a rovnako informácie o zdravotnom stave dotknutých zamestnancov," zdôraznil ústav. K dopravnej nehode malo dôjsť v piatok krátko pred 11.30 h.

Podľa viacerých médií je novorodencom v sanitke predčasne narodená dcérka Martina Šmahela Emka, ktorá po pôrode vážila iba 833 gramov. 

O nehode informovala aj polícia. "Podľa doterajších informácií prechádzal vodič na sanitke so zapnutým výstražným zvukovým a svetelným znamením po Panónskej ceste. Pri prechádzaní križovatky so Ševčenkovou ulicou došlo k stretu s vozidlom značky BMW X5. Pri náraze bolo následne vozidlo BMW odrazené do vozidla značky Citroën stojaceho v priestore križovatky," priblížila na sociálnej sieti.

VIDEO: Smrteľná autonehoda v Devínskej Novej Vsi má desivé pozadie - zabil sa vodič úmyselne?

Zdá sa, že tragická dopravná nehoda z utorkového večera, pri ktorej sa na Istrijskej ulici zrazilo osobné auto s autobusom, nemusela byť náhodou. Dôvodom riskantne rýchlej jazdy 32-ročného vodiča idúceho vo Volve bola jeho bezvýchodisková životná situácia a nie je vylúčené, že chcel spáchať samovraždu. Naznačuje to učiteľka z Devínskej Novej Vsi, ktorej patrilo osobné motorové vozidlo totálne zničené pri čelnej zrážke.

Dychová skúška vodičov požitie alkoholu vylúčila. Škoda spôsobená dopravnou nehodou bola predbežne vyčíslená na 60.000 eur. Okolnosti dopravnej nehody objasňujú policajti odboru dopravných nehôd.

(TASR)

Páčil sa vám článok?