Streľbu na autobus MHD polícia vyšetruje ako prečin výtržníctva

9.1.2019

Zdroj: FB PZ SR

Páčil sa vám článok?

Strieľalo sa či nie? Policajti začali trestné stíhanie vo veci výtržníctva v súvislosti s utorkovým (8. 1.) incidentom posádky osobného auta a autobusu mestskej hromadnej dopravy (MHD) na Prievozskej ulici v Bratislave. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Poškodením skla autobusu vznikla Dopravnému podniku Bratislava škoda okolo 250 eur. Polícia podľa slov hovorkyne intenzívne pracuje na objasnení udalosti. Na svojom facebookovom profile zverejnila výzvu, v ktorej žiada svedkov o pomoc. "Poskytnutie bližších informácií v súčasnosti nie je možné, pretože by to mohlo zmariť alebo sťažiť objasnenie a vyšetrenie veci. Bližšie informácie k prípadu poskytneme, ak to procesná situácia vo vyšetrovaní umožní," doplnila Mihalíková.

Zároveň pre banoviny.sk dodala dôležité skutočnosti. "Polícia v súvislosti s týmto činom nezaistila predmet, ktorý by dokazoval, že išlo o streľbu. Kamerovými záznamami z vozidla, zatiaľ, nedisponujeme," dodala Lucia Mihalíková. Teda policajti zjavne nemajú ani guľku  ani nábojnicu. 

Na stanovisko sme sa opýtali aj hovorkyne Dopravného podniku Adriany Volfovej. "DPB pre potreby šetrenia akéhokoľvek priestupku alebo trestného činu poskytuje polícii všetky dôkazové prostriedky, akými disponuje," vyjadrila sa mimoriadne stručne Volfová.

Na policajnom Facebooku však opísala svoj zážitok aj žena, ktorá spolu s rodinou a teda aj malými deťmi mala mať podobný incident s vodičom v automobile Fiat Punto modrej farby. Ten im mal ukazovať cez okno, že má pri sebe zbraň, ale našťastie ju vtedy nepoužil. Aj v utorkovom prípade sa pôvodne hovorilo o streľbe z krátkej guľovej zbrane, ale neskôr už len o tom, že vodičovi na autobuse rozbili bočné sklo neznámym predmetom či spôsobom.  "Kto videl streľbu, nech volá 158 alebo píše do súkromnej správy. Potom môžeme hovoriť aj o inom trestnom čine," napísal administátor policajného Facebooku, keď sa diskutujúci čudovali, prečo polícia o streľbe na vozidlo MHD začala pochybovať...

Fotografie poškodeného autobusu si môžete pozrieť v našej galérii:

K udalosti došlo v Bratislave v utorok (8. 1.), keď mali strieľať na vodiča autobusu MHD. Stalo sa to na svetelnej križovatke Prievozskej ulice a Mlynských nív. Udalosť sa zaobišla bez vážnych zranení.

Podľa doterajších informácií mal udalosti predchádzať incident medzi vodičom auta značky Fiat Punto a vodičom autobusu MHD smerujúcemu do centra mesta. "Po nedorozumení mal vodič osobného vozidla doposiaľ neznámym predmetom poškodiť bočné okno situované na strane vodiča autobusu. Následkom poškodenia došlo k rozbitiu skla, ktoré ľahko zranilo vodiča autobusu," doplnila Mihalíková.

(nc) 

Páčil sa vám článok?