FOTO: Na vodiča autobusu MHD strieľala posádka osobného auta - čo incidentu predchádzalo?

8.1.2019
0
Streľba na autobus

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Toto sme tu ešte nemali! Na vodiča autobusu MHD dnes vystrelil dnes populudní spolujazdec z osobného auta, ktoré zastalo vedľa neho na križovatke ulíc Prievozská - Košická v blízkosti Autobusovej stanice na Mlynských nivách. Stalo sa tak priamo pred budovou Gymnázia Jura Hronca.

"Vodič autobusu stál s vozidlom na Prievozskej ulici pred križovatkou s Košickou vo vyhradenom BUS - pruhu pred svetelnou križovatkou. Pri jeho ľavej strane zastavilo osobné vozidlo, ktorého  spolujazdec cez otvorené okno vystrelil z nezistenej zbrane. Poškodil ľavé bočné okno v kabíne vodiča, ktoré zranilo vodiča na oboch rukách. Privolaná RZP ho ošetrila na mieste a bol stiahnutý zo služby. Udalosť sa zaobišla bez zranenia cestujúcej verejnosti a je v štádiu riešenia políciou," uviedla hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava  Adriana Volfová.  

Policajti pri autobuse krátko po streľbe:

Zdroj: ms

K prípadu následne prišlo aj vyjadrenie z polície v Bratislave: "Dnes krátko po 13.00 hod sme prostredníctvom linky 158 prijali oznámenie o streľbe z krátkej guľovej zbrane na križovatke Prievozskej ulice a Mlynských nív. Podľa doterajších informácií mal streľbe predchádzať incident medzi vodičom osobného motorového vozidla zn. Fiat Punto a vodičom autobusu MHD smerujúceho do centra mesta. Po nedorozumení mal vodič osobného vozidla jedenkrát vystreliť na čelné sklo autobusu. Následkom výstrelu došlo k rozbitiu skla, ktoré ľahko zranilo vodiča autobusu. Okrem vodiča autobusu, ktorý bol zdravotníkmi ošetrený na mieste, k zraneniu ďalších osôb nedošlo. Policajti v súčasnosti vykonávajú všetky potrebné úkony za účelom vypátrania páchateľa a objasnenia všetkých okolností celého incidentu."

Zdroj: DPB

​Neskôr však polícia svoje stanovisko korigovala s tým  že sklo autobusu posádka osobného auta poškodila zatiaľ neznámym predmetom. 

"Akonáhle to procesná situácia umožní budeme verejnosť o prípade informovať," prisľúbila policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Podľa informácií Bratislavských novín si vodič autobusu MHD nebol vedomý pochybenia v premávke, ale krátko po incidente uviedol, že tesne predtým obiehal cudziu dopravnú nehodu. Zatiaľ však nebolo zistené či pri tom mohol obmedziť alebo donútiť brzdiť auto, ktorého posádka napokon mala strieľať na autobus. 

Odstavený autobus krátko po streľbe:

Zdroj: ms

​Polícia v súvislosti s dnešným incidentom vyzýva prípadných svedkov k spolupráci: "Akékoľvek informácie, ktoré by mohli prispieť  k objasneniu incidentu, prípadne záznam z videokamery umiestnenej vo vozidle, ktorá by zaznamenala priebeh uvedenej udalosti, nám môžu občania oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení, prípadne poskytnúť prostredníctvom skromnej správy na oficiálnej stránke Policajného zboru na Facebooku," dodala Lucia Mihalíková.

K incidentu došlo kúsok pred touto známou križovatkou:

Zdroj: ms

​(ars)

Páčil sa vám článok?