To je hrozné: Falošný lekár z domu hrôzy pre seniorov si podľa polície platil za sex a šíril AIDS

12.12.2018
0

Zdroj: FB Polícia SR

Páčil sa vám článok?

Zrejme si pamätáte na kauzu falošného lekára (v skutočnosti kuchára) Ivana, ktorý ohrozoval v zariadení pre seniorov na Heydukovej životy týchto bezbranných ľudí. Vystupoval pred nimi ako lekár a bez váhania im ordinoval lieky, neraz utlmujúce. Ako sestrička vystupovala 18-ročná Vanessa,ktorá v skutočnosti žiadnou zdravotníčkou nebola. Dnes prišla polícia s ďalším obvinením na Ivanovu adresu.

"Vyšetrovateľ v Bratislave vzniesol v priebehu mesiaca júl 2018 na základe niekoľkomesačného intenzívneho vyšetrovania obvinenie zo zločinu poškodenia zdravia dvom osobám – 18-ročnej Vanesse P. a 51-ročnému Ivanovi B. Obvinení sa mali v zmysle obvinenia dopúšťať protiprávneho konania, súvisiaceho s indikovaním a podávaním rôznych liekov osobám v zariadení pre seniorov na Heydukovej ulici aj napriek skutočnosti, že na takéto úkony nemali predpísanú odbornú spôsobilosť," pripomenul starší prípad spomínaného lekára - kuchára bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

V súčasnosti však prišla polícia s ďalším hrozným zistením, ktoré sa týka Ivana. "Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie vzniesol vyšetrovateľ  51-ročnému Ivanovi B. z okresu Pezinok obvinenie z ďalšieho trestného činu, konkrétne zločinu ohrozovania vírusom ľudskej imunodeficiencie spáchaného závažnejším spôsobom. Obvinený mal od roku 2016 až do mesiaca júl 2018 kontaktovať prostredníctvom internetového portálu rôzne osoby za účelom sexuálneho styku za finančnú odplatu, pričom s týmito osobami následne vykonal na viacerých miestach v rámci Bratislavského kraja nechránený sexuálny styk. Obvinený aj napriek povinnosti informovať tieto osoby o skutočnosti, že má potvrdenú infekciu vírusom HIV, ich neinformoval. Týmto konaním ich úmyselne vydal do nebezpečenstva nákazy vírusom ľudskej imunodeficiencie,"dodal Szeiff.

Ivanovi hrozí za spomímnané konanie, teda za to, že vystavil ľudí nebezpečnej infekcii, až dvanásťročný pobyt za mrežami.

Dom pre seniorov, kde pôsobil v úlohe lekára kuchár:

Zdroj: Google maps

​Policajti pred domom seniorov ešte v lete:

Zdroj: Polícia

​(ms)

OTRASNÉ FOTO: Dvaja muži, bezdomovci, súložili priamo pred ľuďmi uprostred dňa v centre Bratislavy. To však nie je všetko

Fotografie v článku sú naozaj iba pre silné povahy a vôbec nejde o erotiku, je to skôr drastické a neuveriteľne smutné. Túto reportáž z otrasnej udalosti, pri ktorej možno došlo k trestnému činu, sme sa rozhodli zverejniť iba preto, aby sa už s problémom konečne začalo niečo robiť. V záujme všetkých - ľudí bez domova i ostatných občanov.

Páčil sa vám článok?