VIDEO: Polícia zadržala štvoricu prevádzačov, ktorí priviezli tisícku Srbov a Ukrajincov

19.11.2018
0
Zásah proti prevádzačom

Zdroj: Polícia

Páčil sa vám článok?

Cudzinecká polícia zasiahla proti štvorici Slovákov, ktorí zabezpečovali presun cez hranice a nelegálnu prácu občanov Srbska a Ukrajiny na Slovensku. Celkovo štyri domové prehliadky a tri prehliadky iných priestorov vykonali v Bratislavskom a Trnavskom kraji.

Počas zásahu zaistili mobilné telefóny, počítače, pamäťové zariadenia a listiny súvisiace s trestnou činnosťou, ale aj 50 kusov nábojov do samopalu.

"Zadržaná štvorica v zložení Bruno Ž. (40), Daniel R. (45), Jozef Š. (40) a Rastislav Š. (50) bola obvinená zo zločinu prevádzačstva spáchaného formou spolupáchteľstva, za čo im hrozí 2-8 ročný trest za mrežami. Stíhaní sú väzobne," informovala polícia na sociálnej sieti.

Zdroj: Polícia

​Muži od roku 2017 zabezpečili viac ako tisícke Srbov a Ukrajincov prácu na Slovensku, ale aj Čechách. Pracovníkov zháňali priamo v ich domovskej krajine ako zástupcovia pracovnej agentúry a zvážali ich autobusmi. "Zatiaľ nebola vyčíslená škoda, ktorú spáchali neodvádzaním povinných platieb. Platy cudzincov boli neadekvátne odpracovanému času," informovali policajti.

Na zásahu sa zúčastnilo 61 príslušníkov Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP, Kriminalistickí technici KR PZ Bratislava a OR PZ Trnava, Príslušníci Mobilnej zásahovej jednotky Sobrance, príslušníci Riaditeľstva cudzineckej a hraničnej polície Bratislava a znalec na ekonomiku.

Zdroj: Polícia

(ms)

Páčil sa vám článok?