VIDEO: Polícia po razii obvinila 76 osôb - má ísť o "dépéháčkarov"

15.11.2018
0
Zásah polície

Zdroj: FB Polícia SR

Páčil sa vám článok?

Po včerajšej policajnej razii v Bratislavskom kraji vyšetrovateľ obvinil 76 osôb za krátenie dane a poistného. Deviatich chce stíhať väzobne.

"Vyšetrovateľ finančnej polície NAKA obvinil v súvislosti so včerajším zásahom v rámci bratislavského kraja 76 osôb. Podľa neho boli vytvorené rôzne obchodné reťazce, vo vopred určených spoločnostiach a mali deklarovať obstarávanie reklamných tovarov a služieb. Malo ísť o rôzne formy reklamy od letákov, cez brožúry, reklamy v časopisoch až po reklamy na veľkoplošných obrazovkách. Avšak si mali neoprávnene uplatniť výhody na daniach z pridanej hodnoty. Spôsobená škoda štátu je zatiaľ vyčíslená na jeden a pol milióna eur, ďalším vyšetrovaním bude pravdepodobne narastať až do približne 7 miliónov eur," informovala polícia na sociálnej sieti. 

Finančná polícia NAKA na prípade spolupracovala s Kriminálnym úradom finančnej správy SR. Za krátenie dane a poistného im hrozí až 12 ročný pobyt za mrežami. Na deväť osôb zo 76 obvinených spracoval vyšetrovateľ podnet na väzobné stíhanie.Obvinení majú byť súčasťou skupiny, ktorá si neoprávnene uplatňovala výhody na daniach z pridanej hodnoty. Štátu spôsobili škodu minimálne 1,5 milióna eur, vyšetrovatelia však predpokladajú, že toto číslo môže narásť na 7 miliónov eur.

(ms)

Páčil sa vám článok?