Zostane polmiliónová krádež hodiniek v pešej zóne nepotrestaná?

30.10.2018
0

Zdroj: PZ SR

Páčil sa vám článok?

Takú drzosť či guráž zločincov Bratislava hádam nepamätá. Polícia pokračuje vo vyšetrovaní krádeže, pri ktorej páchateľ narazil autom do klenotníctva v centre mesta a ukradol z neho hodinky v hodnote približne pol milióna eur.

Páchateľ je stále neznámy, obvinenie voči nikomu polícia zatiaľ nevzniesla. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Vyšetrovanie v súčasnosti aj naďalej pokračuje, pričom vo veci sa vykonávajú všetky potrebné úkony v zmysle zákona. Obvinenie voči konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo," uviedol Szeiff.

Podľa doterajších informácií narazil doposiaľ neznámy páchateľ začiatkom januára motorovým vozidlom do klenotníctva na Panskej ulici v Bratislave. Následne z jeho vnútorných priestorov odcudzil viacero stojanov s hodinkami v celkovej hodnote viac ako 500.000 eur a odišiel na neznáme miesto.

FOTOGALÉRIA:

A ako k vlámačke skoro ráno 8. januára prišlo? Vtedy ju Szeiff opísal nasledovne: „Doposiaľ neznámi páchatelia prostredníctvom neznámeho nástroja odpílili na Židovskej ul. v Bratislave kovový stĺpik, ktorý bránil v prejazde na Panskú ulicu a po jeho odstránení pokračovali na osobnom motorovom vozidle BMW smerom na Panskú. Tam za použitia železnej konštrukcie, do ktorej zacúvali zadnou časťou motorového vozidla, poškodili vstupné dvere do jedného z klenotníctiev. Z jeho vnútorných priestorov odcudzili viacero kusov stojanov s hodinkami v celkovej hodnote cca. 888.000 eur  a následne odišli na motorovom vozidle na neznáme miesto." 

Páchatelia na krádež použili BMW 530d, tmavošedej farby, ktoré bolo ukradnuté deň pred krádežou z jedného z autobazárov v treťom bratislavskom okrese. 

Auto, na ktorom prišli:

Zdroj: PZ SR

​Predmet, ktorým prerazili vchod:

Zdroj: PZ SR

​Zlodeji vo vnútri klenotníctva:

Zdroj: PZ SR

(tasr, ms)

Páčil sa vám článok?