Okresný súd Bratislava IV bude opäť pojednávať v kauze vraždy dôchodcu

29.10.2018
Okresný súd Bratislava IV.

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Trojčlenný senát Okresného súdu Bratislava IV bude v pondelok (5. 11.) pokračovať v hlavnom pojednávaní s dôchodcom Gejzom K., ktorý mal koncom januára tohto roku zastreliť svojho známeho 75-ročného muža.

"Súd v kauze naposledy vypočul 17. októbra dvoch svedkov a jedného znalca. Prípad dozoruje Krajská prokuratúra v Bratislave a proces sa začal začiatkom septembra," povedal hovorca bratislavského Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

"Žiaden úmysel spôsobiť smrť pána Milana I. som nemal a ani som nemal úmysel ublížiť mu na zdraví. Bola tma a ja som nevedel, kto na mňa zaútočil," povedal v septembri na úvod procesu obžalovaný Gejza K., ktorý odmietol uzatvoriť dohodu o vine a treste.

"Môj klient nepopiera, že použil zbraň, ale išlo o bezprostredné ohrozenie. Vzhľadom na to, že sa zhaslo svetlo, určite nechcel zastreliť poškodeného Milana I.," uviedol vtedy obhajca obžalovaného Alexander Filo.

Polícia obvinila koncom januára 68-ročného muža, ktorý mal 25. januára spáchať vraždu v jednom z bytových domov na Ulici Milana Marečka v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Obvinený Gejza K. z Bratislavy, ktorý je v súčasnosti vo väzbe, mal tromi strelami spôsobiť smrteľné zranenie spomínanému 75-ročnému mužovi. Pištoľ kalibra 9 mm mal v legálnej držbe.

(TASR)

Páčil sa vám článok?