Policajný zásah v Devíne: Muž skončil s putami na rukách

23.10.2018
0
Policajný zásah na Hadej

Zdroj: čitateľka

Páčil sa vám článok?

Hoci Devín patrí medzi najmalebnejšie mestské časti Bratislavy, ani tejto oblasti sa kriminalita či priestupky nevyhýbajú. Presvedčili sme sa o tom už viackrát a naposledy aj včera o piatej večer.

"Na Hadej ceste zasahujú policajti. Pri aute s rakúskym evidenčným číslom spútali nejakého chlapa. Vybrali sa aj hore Haďou, ďalší si nasadil modré gumené rukavice a prehľadáva auto. To auto je navyše poškodené nejakou nehodou," opísala nám udalosť, ku ktorej došlo o piatej popoludní, čitateľka, ktorá zhotovila zo zásahu policajtov i fotografie. Ako sme sa neskôr dozvedeli, policajti sa pýtali miestnych, či nevideli hore ulicou utekať nejakú osobu. Hadia cesta je odbočka z Kremeľskej (hlavnej cesty v Devíne) smerom na Devínsku Kobylu.

Zisťovali sme na polícii, čo sa vlastne stalo. Vysvetlenie je menej dramatické, ako sa na prvý pohľad zdalo. "Vo vami uvedenom prípade bolo hliadkou včera krátko pred 17.00 hod spozorované na Kremeľskej ulici osobné motorové vozidlo Volkswagen Polo, ktorého vodič počas odbočovania na ulicu Hadia cesta nedal znamenie o zmene smeru jazdy. Z uvedeného dôvodu chcela hliadka toto vozidlo zastaviť, avšak vodič na ulici Hadia cesta prudko zastavil, z vozidla vystúpil a z miesta začal utekať. Hliadka však muža dobehla a podrobila kontrole. Tou bolo následne preukázané, že mužovi bol udelený Okresným  súdom v Bratislave IV zákaz činnosti viesť motorové vozidlá a rovnako zo strany Okresného dopravného inšpektorátu vydané rozhodnutie o zákaze činnosti viesť motorové vozidlá. Muž bol následne obmedzený na osobnej slobode a za účelom vykonania ďalších potrebných úkonov eskortovaný na príslušné policajné oddelenie," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Zdroj: čitateľka

​Z konania polície je zrejmé, že muž na svoju obranu tvrdil, že auto nešoféroval. Polícia už začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

(ms)

Páčil sa vám článok?