Aj naši policajti majú svojho "Rexa". Takto si Harry poradil s unikajúcim mužom

22.10.2018
0
Policajný pes Harry

Zdroj: Polícia

Páčil sa vám článok?

Policajti zastavili včera popoludní v obci Dubová auto, ktorého vodič sa dal na útek. To však ešte netušil, že sa po jeho stopách vyberie bratislavský policajný pes Harry.

Policjati včera krátko pred 16.45 h zastavili na Gaštanovej ulici v obci Dubová Renault. Jeho viodič však počas kontroly utiekol a stratil sa vo vinohrade. Muži zákona preto na pomoc privolali bratislavských kolegov aj so psom Harrym. "Pes sledoval pachovú stopu cez vinohrad až k lesu, kde cez rozbité okno skočil do opustenej záhradnej chatky. Za ním vošiel do chatky aj psovod a následne z podkrovia vyskočila neznáma osoba a začala utekať smerom preč od chatky. Služobný pes opäť sledoval jej pachovú stopu až do vinohradu, kde vypátral a zadržal muža ukrývajúceho sa v hustom poraste. Mužovi boli pri zadržaní služobným psom spôsobené povrchové zranenia, ktoré si vyžiadali len jednorazové ošetrenie. Lustráciou v policajných evidenciách policajti zistili, že vodič viedol osobné motorové vozidlo aj napriek tomu, že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do dňa 13. 12. 2018. Následne policajti muža v súlade so zákonom obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie," opísala nám prípad bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková..

Vodičom bol 22-ročný Ján Ľ. z okresu Námestovo, ktorého obvinili z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. V prípade preukázania viny mu hrozí až dvojročný pobyt za mrežami.

(ms)

Páčil sa vám článok?