Evakuácia Justičáku: Už tradične nahlásená bomba: Nájdená nebola

11.10.2018

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Polícia dnes ráno evakuovala priestory Justičného paláca. Informáciu potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. V priestoroch budovy mala byť bomba, ktorú nahlásil anonym. Ako najnovšie informovala polícia, v budove žiadnu výbušninu nenašli.

 "Po príchode polície okolo 9.30 h bola nimi nariadená evakuácia všetkých prítomných osôb v Justičnom paláci, respektíve aj zamestnancov Krajského súdu v Bratislave a Okresného súdu Bratislava I," spresnil hovorca Krajského súdu  Pavol Adamčiak

Po vykonaní potrebných úkonov by sa mali zamestnanci a evakuované osoby vrátiť do budovy. Čas ukončenia prehliadky a kontroly priestorov odhadujú na zhruba 11.30 h.

"Bezpečnostné pyrotechnické prehliadky priestorov boli ukončené okolo 10.45 h s negatívnym výsledkom," uviedla neskôr policajná hovorkyňa Veronika Slamková. Vyšetrovateľ už v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy. 

Aktualizácia:

V priestoroch budovy sa žiadny nástražný výbušný systém nenachádzal.

"Bezpečnostné pyrotechnické prehliadky priestorov boli ukončené okolo 10.45 h s negatívnym výsledkom," uviedla policajná hovorkyňa Veronika Slamková. Vyšetrovateľ už v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy. 
     

(TASR)

Páčil sa vám článok?