Mestskí policajti robili kontroly v IV. bratislavskom okrese - čo zistili?

4.10.2018

Zdroj: MsP

Páčil sa vám článok?

Kontrola zameraná na čistotu a poriadok na verejných priestranstvách, dodržiavanie pravidiel trhového poriadku, zákona o ochrane nefajčiarov či džaní psov, ale aj kontrola statickej dopravy, všetkým týmto oblastiam sa venovali mestskí policajti z Expozitúry BA IV počas akcie zrealizovanej v mestských častiach Karlova Ves, Dúbravka a Lamač.

V priebehu akcie bolo skontrolovaných 13 majiteľov psov, svoje povinnosti si riadne plnia a v kontrole obstáli bez zistenia priestupku. Rovnako tomu bolo aj v prípade predajcov, títo v uvedených mestských častiach pravidlá trhového poriadku dobre poznajú a dodržiavajú. Počas kontrolnej činnosti mestskí policajti objavili a zadokumentovali v 1 prípade vrak motorového vozidla a v 1 prípade aj nelegálnu skládku, obe zistenia boli oznámené príslušným orgánom. 

Čo sa týka kontroly statickej dopravy, v tomto smere bolo zistených celkom 12 priestupkov, pričom v 8 prípadoch boli priestupcovia riešení uložením blokovej pokuty a 4 priestupcovia formou napomenutia. Opakovane bolo na úseku dopravy riešené aj nepovolené parkovanie vozidiel na cestičkách vyhradených pre cyklistov. Za nerešpektovanie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov boli riešení 2 priestupcovia.

(ts, ars, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?