Antény a satelity zbytočne špatia fasády domov

26.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Som bratislavský rodák a v našom meste žijem už viacero desiatok rokov, patrím do generácie, ktorá v študentských rokoch zažila najkrajšie roky bratislavského korza. Preto s radosťou sledujem pokusy obnoviť všetko dobré a neopakovateľné, čím žilo Staré Mesto v rokoch nie dávno minulých.

Napriek tomu sa ešte stále objavujú momenty, ktorú sú chrastami na čoraz krajšej tvári mesta. Spomeniem nedostatok parkovacích miest, absenciu zelene, neúspešné pokusy oživiť prevádzku starých kaviarničiek a cukrární či viech a pomalé postupy pri oprave domov. Uvedomujem si, že všetko je limitované financiami, ale mnohé sa dá urobiť s malými finančnými nákladmi.

Prejdite sa po Starom Meste a pozornejšie sa pozrite na domy. Na strechách sú stovky železných monštier - televíznych antén, priečelia domov, neraz historických, zdobia nevkusné taniere satelitov. A to aj napriek tomu, že v mnohých domoch už majú dlhšie káblové rozvody. Organizácie majúce na starosti káblovú televíziu by mali byť pružnejšie, aby z bratislavskcýh domov zmizla aj spomínaná kozmetická chybička krásy.

Michal Szabó
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?