83-ročný vandal? Pri doškriabaných autách v Dúbravke prichytili dôchodcu s kľúčami v ruke

17.5.2018
0
Dôchodca podozrivý z poškodzovania vozidiel

Zdroj: čitateľka

Páčil sa vám článok?

Obyvateľom bratislavskej Dúbravky už niekoľko mesiacov dvíhal hladinu adrenalínu v krvi vandalizmus na Fedákovej ulici a okolí. O to väčšie bolo ich prekvapenie, keď zistili, že za poškodenými autami sa neskrýva vyčíňanie nejakých výrastkov, ale podozrenie padá na 83-ročnému dôchodcu.

Poškodené vozidlá trápili Dúbravčanov bývajúcich na Fedákovej ulici už od zimy. Od februára sme začali pred domom evidovať poškrabané autá. Najskôr raz za mesiac, potom po týždni, po dvoch, stále tie isté škrabance s rovnakým rukopisom. Ja mám napríklad poškriabané auto zo všetkých strán. Mysleli sme si,  že to robia nejakí výrastkovia, nakoniec sme prichytili starého pána, ako to robí,“ povedala nám o prípade čitateľka, ktorá na Fedákovej býva, penzistu sa vďaka nej podarilo nakrútiť a pozrela sa mu do očí vo chvíli, keď ho odvádzali policajti.

Starého pána však chytili pri čine týždeň po tom, ako dostali policajti do rúk prvé video zachytávajúce jeho konanie. „Robil to za bieleho dňa, mohlo byť pol tretej po obede. Zavolali sme políciu, nafotilo sa to, video sme odovzdali na policajné oddelenie. O týždeň neskôr sme sa vracali domov a pod bránou už boli susedia i polícia, prichytili ho priamo pri čine, ako škriabal práve po mojom aute,“  dodala čitateľka.

Ako sme sa dozvedeli, obyvatelia bytovky dôchodcu osobne nepoznali, no s poškriabanými autami mali problémy i ľudia z okolia. Keď ho policajti odvádzali, prišla som k nemu a aj som sa ho spýtala, čo ho k tomu viedlo, že máme od februára poničené autá. Chcela som sa mu aj pozrieť do očí. A on mi s takým úškrnom reagoval, že nie od februára, ale od januára. Povedal mi, že mu všetci vadia, prekáža mu sa na nás všetkých pozerať. Skátka naštvaný na celý svet,“ dodala čitateľka.

FOTOGALÉRIA:

​Zadržanie dôchodcu nám potvrdili i policajti. Dňa 12.05.2018 v čase okolo 14.15 h sme prijali oznámenie o mužovi, ktorý mal na Fedákovej ulici v Bratislave poškriabať motorové vozidlo. Po príchode na miesto policajti zistili, že svedkovia spozorovali uvedeného muža, ktorý počas toho, ako kráčal po chodníku, vybral z vrecka zväzok kľúčov. Následne rukou, v ktorej držal kľúče, švihol smerom k zaparkovanému vozidlu zn. Toyota a poškriabal jeho ľavý zadný blatník. Z uvedeného dôvodu svedkovia kontaktovali políciu,“ povedala nám bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Muža následne policajti zadržali. Za uvedený priestupok je v prípade preukázania viny možné 83-ročnému Bratislavčanovi uložiť pokutu do 331 eur,“ dodala Slamková.

(ms)

   .

Páčil sa vám článok?