Po včerajšej zrážke vlakov zostávajú hospitalizovaní traja pacienti

17.3.2018
Zrážka osobného vlaku a lokomotívy v Pezinku

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Po piatkovej zrážke vlakov v Pezinku zostávajú hospitalizovaní v nemocnici traja z celkovo 18-tich ošetrených pacientov. Všetci traja utrpeli vážne zranenia, v súčasnosti sú v stave mimo ohrozenia života.

Všetci traja cestujúci utrpeli vážne zranenia. Jedného z nich do Univerzitnej nemocnice priviezli s ťažkým poranením v oblasti hlavy a hrudníka, museli ho operovať. "Hospitalizovaní pacienti sú v súčasnosti mimo ohrozenia života a ich zdravotný stav je stabilizovaný," upresnila Kliská.

V Univerzitnej nemocnici včera celkovo ošetrili 18 pacientov, ktorých rozsah zranení bol rôzny. Pätnásť pacientov utrpelo ľahšie poranenia, najčastejšie to boli tržné rany, poranenia v oblasti hlavy a dolných končatín. Títo pacienti boli ošetrení ambulantne a následne boli z nemocnice prepustení.

V osobnom vlaku z Malaciek do Leopoldova, ktorý sa v piatok večer zrazil s rušňovlakom spoločnosti Lokorail, sa viezlo približne 80 cestujúcich. Príčiny zrážky, jej okolnosti a následky budú predmetom policajného vyšetrovania. Polícia začala v tejto veci trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Bližsie informácie o nehode si prečítajte TU

"Vykonaná dychová skúška u rušňovodiča osobného vlaku požitie alkoholických nápojov nepreukázala, druhému rušňovodičovi bol nariadený odber krvi za účelom zistenia prítomnosti alkoholu," povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková. Škoda spôsobená zrážkou je predbežne odhadnutá na 800.000 eur

(TASR)

Páčil sa vám článok?