Neúspešní vykrádači áut v akcii: Jeden sa dal na útek na detskom ružovo - bielom bicykli, druhý po vlastných

30.11.2017
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Zlodeji v Bratislave sú čoraz drzejší, títo našťastie nepochodili. Jeden z nich vykrádal auto tak, že rozbil zadne sklo, ďalší sa o lup pokúsil priamo pred očami ženy sediacej za volantom. Druhú príhodu berte aj ako varovanie.

Podľa doterajších informácií obvinený 33-ročný Ján R. z Bratislavy dňa 29.11.2017 krátko pred 05.45 h rozbil zadné sklo batožinového priestoru osobného motorového vozidla značky Ford Focus, zaparkovaného pred jedným z domov na ulici Padlých hrdinov v Podunajských Biskupiciach. Následne vošiel do vnútorných priestorov vozidla, kde sa z batožinového priestoru pokúsil odcudziť päťlitrovú bandasku s obsahom vody do ostrekovača. Nakoľko bol pri tomto konaní vyrušený 27-ročným mužom, z vozidla vyšiel von a z miesta sa dal na útek na detskom bicykli bielo-ružovej farby smerom na Biskupskú ulicu,“ informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Svedok krádeže začal Jána naháňať, následne ho v blízkosti jedného z obchodov na Trojičnom námestí spozorovali aj policajti, ktorí ho zadržali. Ukázalo sa, že Ján už bol v minulosti za majetkovú trestnú činnosť odsúdený. V prípade preukázania viny mu teraz hrozia až tri roky za mrežami. 

Pred vykrádačmi áut však nie sú vaše veci v bezpečí ani vtedy, keď sedíte vo svojom aute. Na sociálnej sieti sa o túto príhodu, ktorá sa odohrala pred niekoľkými dňami, podelila Bratislavčanka Ingrid: „Cca o 16.50 h som odchádzala už za tmy a v daždi spred nemocnice na Kramároch. Nasadla do auta, predtým hodila kabát na zadné sedačky, kabelku vedľa seba. Mala som taký nepríjemný pocit, keď som zbadala, že ma cez cestu pozoruje  niekto v tmavej bunde s kapucňou. Vtom sa rozbehol krížom cez cestu poza moje auto. Prozreteľnosť viedla moju ruku, ktorá okamžite šťukla na zamykacie tlačítko, inak sa. Tá špina mi jednu milisekundu po tom, ako som zamkla auto, drapla kľučku a chcel mi ukradnúť z auta kabelku! Keď zistil, že je zamknuté, pustil sa utekať hore smerom k nemocnici. Dávajte si všetci, čo sa budete pohybovať okolo Kramárov, pozor, najmä ak ste sami alebo nakladáte deti do sedačiek,veci do kufra. Nepúšťajte osobné veci z rúk a auto zamykajte hneď, ako nasadnete!“ 

Spýtali sme sa i policajtov, či prišlo k nárastu vykrádačiek áut spôsobom, ktorý opísala Ingrid, no ako nás informovala hovorkyňa Veronika Slamková,  takúto štatistiku neevidujú.

(ms)

Páčil sa vám článok?