Príhoda z petržalskej noci: Popíjal, nezaplatil účet, skryl sa pod zaparkované auto, udrel päsťou policajta

15.11.2017
0
Smrť chodca na slnečných jazerách: polícia už má podozrivého - policia_vecer
Páčil sa vám článok?

Nezaplatenie účtu v bare a útek môže mať pre 26-ročného Róberta M. nepríjemnú dohru. Mladík mal totiž okrem nezaplatenia účtu aj napadnúť policajta. A práve z prečinu útoku na verejného činiteľa ho polícia obvinila. V prípade preukázania viny mu hrozí jeden až päťročné väzenie.

K incidentu došlo podľa bratislavskej krajskej policajnej hovorkyne Veroniky Slamkovej v utorok 14. novembra okolo 1.00 h. Policajtov zavolali do jedného z podnikov na Starohájskej ulici v Bratislave, kde sa mal nachádzať muž, ktorý odmietal zaplatiť účet.

„Na uvedenom mieste bola hliadkou spozorovaná osoba mužského pohlavia, ktorá sa po výzve na preukázanie totožnosti dala na útek,” uviedla Slamková. Muža polícia prenasledovala, ten sa snažil skryť pod zaparkované vozidlo na Lachovej.

„Po výzve hliadky, aby vyšla (osoba) spod auta, túto uposlúchla, avšak sa nevedela postaviť. Počas toho, ako člen hliadky pomáhal tejto osobe vstať, na neho fyzicky zaútočila úderom päsťou do oblasti tváre a dala sa opäť na útek,” opísala hovorkyňa.

Muža následne eskortovali na policajné oddelenie a putoval do cely policajného zaistenia. „Vec sa realizuje v tzv. superrýchlom konaní. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,” doplnila Slamková.

(TASR, ms)

Páčil sa vám článok?