Dráma v Devíne: Mestskí policajti zastrelili psa

3.11.2017
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí mestskí policajti vo štvrtok popoludní zastrelili útočiaceho, voľne sa pohybujúceho psa v mestskej časti Devín.

„Streľbe predchádzalo oznámenie na linku 159, že na Kremeľskej ulici v Bratislave sa nachádza poranený muž napadnutý agresívnym psom,“ informovala hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Tatiana Kurucová.

„Vyslaná hliadka našla na identifikovanom mieste 39-ročného Bratislavčana s pohryzeným pravým stehnom. Zraneného muža previezli zdravotníci do jednej z bratislavských nemocníc,“ priblížila Kurucová (na fotografii náčelník MsP Ivan Lechner).

Policajti pri preverovaní okolností prípadu zistili, že poškodeného pes napadol na Štítovej ulici, kde sa mal voľne pohybovať bez vôdzky. Následne sa ukázalo, že pes ohrozoval aj ďalšieho človeka a pri prehľadávaní okolia napokon zaútočil aj na jedného z polícajtov. Ten ho zastrelil. „Usmrtený pes bol po príchode hliadky štátnej polície i majiteľa zvieraťa prevezený do Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu v Bratislave, kde bude vykonané zistenie na prítomnosť besnoty a iných chorôb,“ oznámila hovorkyňa bratislavskej MsP. 

Vzhľadom na tento prípad žiada MsP majiteľov psov, aby ich mali pod kontrolou a na voľnom priestranstve sa s nimi pohybovali s pomocou vôdzky.

Križovatka Kremeľskej a Štítovej:

Zdroj: google maps

(TASR)

Páčil sa vám článok?