VIDEO: Centrum mesta ovládol zlodejský gang, ktorý okráda turistov

27.5.2017
0
Video: centrum mesta ovládol zlodejský gang, ktorý okráda turistov - Zlodejky1
Páčil sa vám článok?

Ich lokalitou je historické centrum Bratislavy. Najmä okolie Michalskej veže, ale aj iné uličky a námestia v pešej zóny nášho hlavného mesta. Zlodejský gang pravdepodobne z Balkánu, ktorý tvoria prevažne ženy, tu za bieleho dňa kradne peňaženky turistkám priamo z kabeliek a to tak sofistikovane, že ich nevidí ani mestská polícia na bezpečnostných kamerách.

Ide približne až o 30 osôb, najmä žien v rôznom veku – od mladých dievčat až po staršie ženy, ktoré nehovoria po slovensky. Pôsobia dojmom klasických zahraničných turistiek, medzi ktoré sa snažia zapadnúť, aby sa potom mohli stať ich najčastejšími obeťami. Bývajú celkom vkusne oblečené a väčšinou majú okolo trupu omotaný šál alebo kus látky, aby maskovali ruku, ktorou kradnú. Pracujú v menších skupinkách a na každú obďaleč dozerá nenápadný muž, ktorý kontroluje či sa neblížia muži zákona, ale zároveň by sa asi zmenil na ochrancu, ak by turisti zistili, že ich okrádajú a bola by ohrozená niektorá zo zlodejok.  

Nakrútiť o ich praktikách reportáž sa pokúšal aj štáb televízie Markíza, ktorý za bieleho dňa fyzicky napadli a na redaktorku Kristínu Kovešovú z Reflexu letela dokonca dlažobná kocka a len tesne jej minula hlavu. „Aj v piatok som v centre mesta nahrala ďalších šesť zlodejov, po našej medializácii síce gang vymenil niektorých ľudí, no stále sú tam, hoci je dnes mesto plné policajtov,“ napísala na sociálnu sieť Kristína, ktorej reportáže vzbudili vo verejnosti veľký ohlas.

Ak ste ju ešte nevideli, môžete si ju tu pozrieť:

Žiaľ k žiadnej zvýšenej či viditeľnej prevencii zo strany polície zatiaľ nedošlo. A to sa počas víkendu v Bratislave, teda konkrétne v Redute koná bezpečnostná konferencia GLOBSEC 2017. Nie je dobrou vizitkou nášho hlavného mesta, keď len o pár desiatok metrov ďalej zlodejský gang okráda zahraničných turistov každý deň o tisícky eur.

(ars, foto: abn, video: markiza)

Páčil sa vám článok?