Lupič prepadol na Šancovej starenku, polícii zatiaľ uniká

11.4.2017
0
Na šancovej ulici prepadol starenku, ale polícii zatiaľ uniká - Sancova
Páčil sa vám článok?

Ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia niekoľko týždňov si vyžiadala lúpež, obeťou ktorej sa ešte pred mesiacom stala 76-ročná dôchodkyňa. Na zastávke MHD Šancova smerom na Patrónku sa k starenke zozadu prikradol lupič, vytrhol jej z rúk po krátkom boji kabelku, pričom ženu zhodil na zem a z miesta činu ušiel.

Dňa 11.3.2017, krátko po 18.30 h pristúpil doposiaľ neznámy páchateľ na zastávke MHD na Šancovej ulici v smere na Patrónku zozadu k poškodenej žene. Kabelku ktorú mala poškodená na sebe, páchateľ chytil a začal s ňou trhať v úmysle sa jej zmocniť, pričom konanie páchateľa vyústilo až do sotenia do ženy, ktorá spadla na zem. V dôsledku pádu trpela viaceré ťažké zranenia. Páchateľ sa kabelky zmocni a následne z miesta utiekol,“ inforomoval nás policajný hovorca Michal Szeiff.

Polícia v tejto súvislosti vedie trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Za takéto konanie hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

V tejto súvislosti sa polícia obracia aj na občanov. V prípade, ak ste boli svedkom uvedenej udalosti, resp. disponujete informáciami, ktoré by pomohli jej objasneniu, oznámte ich na ktoromkoľvek oddelení PZ alebo telefonicky na bezplatnom čísle polície 158. 

(ts, ars, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?