Vo Vrakuni vyčíňa neznámy strelec: Za obeť mu padli chránené vtáky

25.1.2017
0
Pytliaci v hlavnom meste: vo vrakuni niekto strieľa chránené vrany! - vrana
Páčil sa vám článok?

Regionálne centrum ochrany prírody Bratislava upozornilo na vážny problém, s ktorým sa stretli v mestskej časti Vrakuňa. Niekto tu úmyselne strieľa na zákonom chránené vrany a havrany.

Opakované prípady zástrelu havranov a vrán z Vrakune. Táto vrana bola odchytená v jednej zo záhrad, odkiaľ nevedela vzlietnuť s podozrením na zlomeninu krídla. Röntgen však odhalil skutočnú príčinu,  uvádza na sociálnej sieti Regionálne centrum ochrany prírody Bratislava a Správa CHKO Dunajské luhy. Ochranári zverejnili aj röntgenovú snímku zraneného vtáka a upozorňujú, že všetky druhy vtákov s výnimkou holubov sú zákonom chránené.

Strieľanie na takéto vtáky sa považuje za trestný čin pytliactva. Okrem toho tu evidentne dochádza k streľbe v intraviláne, čo je ďalšie prekročenie zákona, dodávajú ochranári s tým, že v tomto prípade podajú trestné oznámenie. Vyzývajú aj verejnosť, aby bola ostražitá. Ak máte o týchto prípadoch akékoľvek informácie, kontaktujte Regionálne centrum ochrany prírody Bratislava, prípadne môžete napísať aj na mail redakcia@banoviny.sk.

(ms, Foto: FB RCOPB, vrakuna.sk)

Páčil sa vám článok?