Polícia pokračuje vo vyšetrovaní úmrtia muža pri Devínskom jazere

17.1.2017
0
Polícia pokračuje vo vyšetrovaní úmrtia muža pri devínskom jazere - policia_vecer
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti pokračujú v objasňovaní okolností úmrtia 34-ročného Stupavčana, ktorého telo bolo nájdené ešte v sobotu (14. 1.) v blízkosti Devínskeho jazera v Devínskej Novej Vsi.

Ďalšie potrebné vyšetrovacie úkony vykonali v pondelok (16. 1.) večer s tým, že do trestného konania sa zapojili aj znalci z viacerých odvetví. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Poskytnutie bližších informácií v súčasnosti nie je možné, nakoľko by to mohlo zmariť alebo sťažiť objasnenie a vyšetrenie veci, uviedla Mihalíková. Podľa medializovcaných informácií sa na tele muža našli poranenia spôsobené zverou. Zatiaľ však nie je isté, či k úmrtiu došlo ešte pred kontaktu človeka so zvieratami, prípadne či muža nenapadli potulujúce sa psy. V tejto súvislosti už včera večer policajti zasahovali v domoch, o ktorých je známe, že ich majitelia chovajú väčšie množstvo psov - nemeckých ovčiakov.  

Podľa informácií televízie TV JOJ mladý muž bol veľký nadšenec prírody a najmä vtákov. Do oblasti nazývanej Devínske jazero sa vybral dobre pripravený a najmä vhodne oblečený aj vzhľadom na súčasné teploty. 

Oznámenie o nehybnom mužskom tele dostala polícia v sobotu pred 13.00 h. Telo sa nachádzalo pri Devínskom jazere, asi kilometer od cesty II. triedy medzi Devínskou Novou Vsou a Stupavou, v blízkosti cyklotrasy. Malo viditeľné tržné rany a množstvo menších poranení. Privolaný ohliadajúci lekár na mieste potvrdil cudzie zavinenie ako príčinu smrti muža a zároveň nariadil vykonať pitvu.

(TASR, ms: Foto: archív)

Páčil sa vám článok?