Záchrana podchladeného muža. Ležal, už ani nerozprával

7.12.2016
0
Záchrana podchladeného muža. ležal, už ani nerozprával - meskaci s muzom
Páčil sa vám článok?

Všímavosť náhodného občana v Záhorskej Bystrici zachránila život 42-ročnému mužovi. Ten prechádzal poľom neďaleko ulice Jozefa Vachovského, pričom spadol a viac sa nedokázal postaviť.

O udalosti preto okamžite informoval telefonicky mestských policajtov. Tí muža včera v poli skutočne našli. Nehýbal sa a ani s hliadkou nekomunikoval. Navyše bol značne podchladený. Na miesto boli preto privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci. Do ich príchodu hliadka mestskej polície poskytla mužovi nevyhnutnú prvú pomoc a masážou srdca ho oživovala. Záchranári následne muža (na fotografii) previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

„Som rád, že občanov zaujíma dianie okolo nás a včas reagujú aj na takéto situácie,“ povedal náčelník mestskej polície  Ivan Lechner. „Zároveň som rád, že v našich radoch pracujú policajti, ktorí včas a profesionálne poskytli občanovi zdravotnú pomoc a zachránili mu tak život. Podobných prípadov totiž v poslednom čase sme už v hlavnom meste zaznamenali viacero a, žiaľ, bol aj taký, kedy neznámemu mužovi ležiacemu v kríkoch na Tomášikovej ulici už nedokázala pomôcť ani naša hliadka a ani pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci,“ doplnil Lechner.

(ts, Foto: MsP)
Páčil sa vám článok?