Na policajtov útočil aj s putami na rukách. Rozdával kopance

7.11.2016
0
Na policajtov útočil aj s putami na rukách. rozdával kopance - policia_vecer
Páčil sa vám článok?

Muž mal útočiť na policajtov, ktorí prišli v sobotu (5. 11.) do bytu v bratislavskom Devíne preveriť oznámenie, že niekto poškodzuje tamojšie zariadenie

Muž je už obvinený z prečinu útoku na verejného činiteľa. Hrozí mu jeden až päť rokov väzenia. Informovala o tom dnes bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Útočiť mal 37-ročný František S. z Bratislavy. Obvinený zo sobotňajšieho útoku na verejného činiteľa v súčasnosti čaká na rozhodnutie sudcu o väzbe v cele policajného zaistenia, uviedla Kurucová.

Muža obvinili po tom, čo policajná hliadka preverila oznámenie, že v byte na Kremeľskej ulici muž poškodzuje zariadenie bytu. „Po príchode na miesto v súčasnosti obvinený Bratislavčan odmietal policajtom poskytnúť súčinnosť za účelom zistenia jeho totožnosti a následne počas vykonania služobného zákroku slovne a fyzicky útočil na zakročujúcich policajtov, opísala Kurucová.

Dodala, že policajti voči mužovi použili po jeho útoku donucovacie prostriedky v súlade so zákonom. „A to hmaty, chvaty, údery a kopy a založenie pút za chrbát. Pri následnom vyvádzaní do služobného motorového vozidla Nissan X-Trail začal muž kopať nohami a rozbil sklenenú výplň pravého spätného zrkadla, priblížila hovorkyňa.

Doplnila, že pri viacerých fyzických útokoch zo strany Bratislavčana nebolo zasahujúcim policajtom spôsobené žiadne zranenie, ktoré by si vyžiadalo lekárske ošetrenie.

(TASR)

Páčil sa vám článok?