Strelec z Hodžovho námestia je právoplatne odsúdený

6.12.2015
0
Strelec z hodžovho námestia je právoplatne odsúdený - sud_kladivko
Páčil sa vám článok?

Strelec z bratislavského Hodžovho námestia z roku 2013 Peter Sihelský je už právoplatne odsúdený. Krajský súd v Bratislave vo štvrtok 3. decembra rozhodol tak, že odvolanie obžalovaného Petra Sihelského ako nedôvodné zamietol. Rozsudok je právoplatný.

Prvostupňový Okresný súd Bratislava I v tomto roku opäť uznal tohto obžalovaného za vinného z prečinu výtržníctva, avšak upustil od uloženia súhrnného trestu vzhľadom na odsúdenie obžalovaného iným súdom. Sihelský v januári 2013 na námestí strieľal z expanznej pištole.

Podobne bol uznaný za vinného v apríli 2013, prípad však vrátil nižšiemu súdu v októbri 2013 odvolací KS v Bratislave. Súd upustil od uloženia súhrnného trestu obžalovaného, a to s poukazom na rozsudok Okresného súdu v Rimavskej Sobote zo septembra 2013. Okresný súd v Rimavskej Sobote odsúdil Sihelského na súhrnný desaťmesačný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu jedného roka, plus zákaz činnosti riadiť akékoľvek motorové vozidlo na dva roky a na dobu šiestich mesiacov ambulantné psychiatrické liečenie.

Podľa obžaloby Sihelský 19. januára 2013 na Hodžovom námestí približne sedemkrát vystrelil pred nedovoleným zhromaždením z expanznej pištole čiernej farby, nemeckej značky Walther. Okresný súd Bratislava I ho trestným rozkazom neskôr odsúdil na rovnaký trest ako na aprílovom procese v roku 2013. Voči trestnému rozkazu podal vtedy obvinený ihneď odpor.

(TASR)

Páčil sa vám článok?