Polícia zadržala údajného člena takáčovcov Iva Ružiča

11.1.2014
0
Polícia zadržala údajného člena takáčovcov iva ružiča - ruzic_ivo
Páčil sa vám článok?

Polícia zadržala údajného člena bratislavského podsvetia Iva Ružiča. Informoval o tom portál topky.sk. K zadržaniu došlo počas tohtotýždňovej policajnej akcie v Záhorskej Bystrici. Zatknutý podnikateľ Ružič figuruje podľa topiek.sk na mafiánskych zoznamoch medzi takáčovcami. V roku 2004 prežil v reštaurácii Jadran výbuch nálože, ktorá ho mala usmrtiť.

Podľa informácií portálu daňová kobra urobila raziu v Záhorskej Bystrici v stredu a Ružiča zadržala v dome jeho ženy. Spolu s ním mali kukláči zatknúť aj Ružičovu účtovníčku a ochranku. "Išlo o akciu NaKA, počas ktorej bolo zadržaných šesť osôb podozrivých z ekonomickej trestnej činnosti. V súčasnej dobe prebiehajú procesné úkony, nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedla pre topky.sk hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

Portál ďalej píše, že po Ružičovi zrejme išla kobra kvôli jeho podnikateľským aktivitám, mal sa údajne obohacovať fiktívnymi faktúrami s nastrčenými konateľmi firiem a podvodmi na daniach. Topky.sk tiež informujú, že Ružič podľa výpisu z obchodného registra v súčasnosti figuruje vo viacerých firmách s rôznorodým predmetom činností. Funkciu konateľa zastáva podľa portálu aj v spoločnosti ELOSA, s.r.o, ktorá sa zaoberá napríklad výrobou nápojov, kuriérskymi službami, prenájmom motorových vozidiel, pohostinskou činnosťou, uskutočňovaním stavieb a ich zmien či inými.

(TASR)

Páčil sa vám článok?