Pojednávanie v kauze vraždy v Petržalke odročili na február

9.12.2013
0
Pojednávanie v kauze vraždy v petržalke odročili na február - sud_kladivko
Páčil sa vám článok?

Až po roku a ôsmich mesiacoch sa Okresnému súdu Bratislava I podarilo otvoriť dnes hlavné pojednávanie v kauze brutálnej vraždy v bratislavskej Petržalke. Tá sa odohrala vo februári 2005 a je z nej obžalovaný Martin J. Obžalovaný súhlasil s dnešným procesom v jeho neprítomnosti. Jedného zo svedkov, ktorý sa na pojednávanie nedostavoval, dnes predviedli príslušníci polície.

Koncom októbra sa nedostavil ani obžalovaný, ani jeho právny zástupca a ani jeden z dvoch predvolaných svedkov. Jeden svedok pracuje v zahraničí ako kamionista a jeho účasť na procese bola komplikovaná.

Naposledy sa v tejto veci pojednávalo v apríli minulého roka a prestávku spôsobilo následné náhle májové úmrtie člena senátu nižšieho súdu. Martin J. v júli tohto roka súhlasil s pokračovaním procesu pred novozloženým senátom Okresného súdu Bratislava I. Keby nesúhlasil, museli by sa všetky doteraz vykonané výsluchy svedkov a všetky dôkazy nanovo vykonať pred novým senátom.

Vražde muža mala predchádzať hádka. Martin J. ho údajne spolu so svojím otcom udieral päsťami, kopal, búchal mu hlavu o zľadovatenú zem. Otec obžalovaného medzičasom zomrel, Martina J. stíhajú na slobode.

Súčasťou obžaloby bolo pôvodne aj obvinenie z ublíženia na zdraví. Martin J. ešte v roku 2003 po hádke mal napadnúť istého muža na diskotéke rozbitým pohárom, čím ho pripravil o oko. Predchádzalo tomu obťažovanie priateľky poškodeného. Za to ho súd odsúdil v novembri 2010 na dva roky s podmienečným odkladom na päť rokov a prikázal mu, aby poškodenému zaplatil viac ako 22.000 eur. Podmienečná lehota už však pre Martina J. neplatí. Okresný súd Bratislava I tento rok 7. februára rozhodol, že aj na neho sa vzťahuje tohtoročná amnestia prezidenta SR.

(TASR)

Páčil sa vám článok?