Počas víkendu vodiči opäť jazdili pod vplyvom alkoholu

9.6.2013
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti v priebehu niekoľkých hodín v sobotu a v nedeľu obvinili hneď vodičov z úmyselného prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, v tomto prípade alkoholu. Všetci skončili v policajných celách.

V prvom prípade obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 24-ročný Jozef z Bratislavy. V sobotu o 4.00 h jazdil osobným motorovým vozidlom BMW po Podunajskej ulici v Bratislave. Príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky muža pri kontrole vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške. Jej výsledok bol pozitívny s hodnotou 0,95 mg/l, čo predstavuje 1,98‰  alkoholu. Aj opakovaná dychová skúška mala pozitívny výsledok s hodnotou 0,83 mg/l, čo predstavuje 1,73‰ alkoholu. Policajti muža následne eskortovali na príslušné oddelenie a na vykonanie  ďalších potrebných procesných úkonov už muž v súčasnosti čaká v cele policajného zaistenia. Polícia vec rieši v tzv. superrýchlom konaní.

Len o hodinu neskôr hliadka jedného z obvodných oddelení piateho bratislavského okresu zistila požitie alkoholu u 21-Juliána z Bratislavy, ktorý viedol osobné motorové vozidlo Škoda Octavia po Gercenovej ulici smerom na Záporožskú. Pri kontrole policajti u muža dychovou skúškou namerali hodnotu 0,61 mg/l alkoholu v dychu. Aj tento mladý Bratislavčan už čelí obvineniu z uvedeného prečinu a na vykonanie ďalších procesných úkonov čaká v cele policajného zaistenia.

V poslednom prípade hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky v nedeľu krátko po 1.00 h za účelom kontroly zastavila na Modricovej ulici 22-ročného Jána z okresu Poprad. Jazdil na osobnom motorovom vozidle Volkswagen Golf Plus. Nakoľko muž pri kontrole javil známky požitia alkoholu, bol vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu. Výsledok oboch dychových skúšok bol pozitívny. V prvom prípade mala dychová skúška hodnotu 0,78 mg/l, opakovaná skúška mala hodnotu 0,77 mg/l alkoholu v dychu. Muž je už v súčasnosti obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V prípade preukázania viny hrozí za tento skutok trest odňatia slobody v trvaní jedného roka.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?