Údajného šéfa jakšíkovcov oslobodili spod obžaloby

20.3.2013
0
Údajného šéfa jakšíkovcov oslobodili spod obžaloby - sud_kladivko
Páčil sa vám článok?

Údajného šéfa jakšíkovcov Libora J. oslobodil Okresný súd Bratislava 1 spod obžaloby z vydierania a prepustil z väzby. Rovnako súd oslobodil aj jeho spoluobžalovaného Mariána S. TASR to potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

"Okresný súd Bratislava 1 18. marca v trestnej veci L. J. a M. S. rozhodol tak, že obžalovaných oslobodil spod obžaloby Generálnej prokuratúry SR vo všetkých troch skutkoch," povedal Adamčiak. Podľa neho nebolo pred súdom preukázané, že sa skutky stali tak, ako bolo uvedené v obžalobe. Keďže Libor J. bol oslobodený, v zmysle Trestného poriadku ho súd prepustil z väzby na slobodu, informoval ďalej Adamčiak. Dodal, že rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Obžalovaní sa možnosti podať odvolanie vzdali, prokuratúra ho ešte môže podať v zákonnej lehote.

Libor J. podľa obžaloby vydieral bratislavského autičkára pre fiktívny dlh vo výške 51.500 eur. Dopomôcť si pritom mal zbraňou, nadávkami, vyhrážaním, aj komplicom Mariánom S. Poškodeného muža mal prinútiť podpísať notársku zápisnicu, v ktorej uznal spomínaný dlh. Ako poistku, že peniaze dostane, mal žiadať aj záložné právo na dom, v ktorom poškodený s družkou žil. Libor J. pred súdom tvrdil, že od údajne poškodeného kúpil luxusný čierny Mercedes S. Auto sa však začalo kaziť, a preto ho chcel vrátiť. Predávajúci však podľa neho nemal peniaze, a preto sa vraj dohodli na uznaní dlhu v notárskej zápisnici. Aby mal Libor J. istotu, že peniaze dostane, žiadal, aby mal záložné právo na dom svedkovej družky, v ktorom obaja bývali. To sa nakoniec nestalo, pretože Libor J. peniaze dostal.

(TASR)

Páčil sa vám článok?