Správy z bratislavského podsvetia 05/2013

5.3.2013
0
Páčil sa vám článok?

NA NÁMESTÍ SLOBODY do podateľne úradu vlády niekto doručil obálku, v ktorej sa nachádzal neznámy biely prášok. Privolaní policajti s hasičmi obálku zaistili a poslali na expertízu. Ukázalo sa, že ide o múku. Vyšetrovateľ rozhodne, či bude konať vo veci šírenia poplašnej správy alebo všeobecného ohrozenia.

NA TILGNEROVEJ ULICI rozbili ráno o 3.00 h dvaja 13- a 15-roční chlapci sklenenú výplň dverí na gymnáziu, do ktorého sa chceli vlámať. Chlapcov, ktorí boli pod vplyvom alkoholu, na mieste zadržala a odviedla polícia. Priestupok ako aj alkoholizmus detí sa objasňuje.

NA EINSTEINOVEJ ULICI pri vchode do podzemných garáží nákupného centra dvaja muži vo veku 20 a 21 rokov prepadli 21-ročnú ženu. Jeden ju fyzicky napadol, ukradol jej kabelku a utiekol za kamarátom, ktorý ho čakal v naštartovanom aute. Zlodeji si to namierili do podzemných garáží, pričom poškodená začala utekať za nimi a kričala, nech jej vrátia doklady. Okoloidúci vodič si všimol situáciu a autom zablokoval cestu zlodejom. Tí žene vrátili kabelku a počkali na mieste do príchodu polície. Skončili v cele a hrozí im väzenie na 3 - 8 rokov.

V RAČI na šiestej koľaji železničnej stanice horeli osobné vozne. Podľa zistení polície páchateľ založil požiar úmyselne. Majiteľovi vznikla škoda za približne 20-tisíc eur. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovanie cudzej veci.

NA ROŽŇAVSKEJ ULICI neznámy páchateľ vykradol zaparkované Audi A4 - ukradol koženú tašku, v ktorej mal majiteľ peňaženku, finančnú hotovosť, platobné karty a osobné doklady. Škoda je vyčíslená na viac ako 27-tisíc eur. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 3 - 10 rokov.

NA ZÁHRADNÍCKEJ ULICI tri roky neoprávnene odoberali elektrickú energiu dvaja seniori - 64-ročný Jaroslav a 72-ročná Anna mali týmto skutkom spôsobiť škodu vo výške tisíc eur. Teraz im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?