Dvoch mužov chytili pri čine, zaujímali sa o žltú dodávku

23.11.2012
0
Dvoch mužov chytili pri čine, zaujímali sa o žltú dodávku - Policia fiat
Páčil sa vám článok?

Policajti pri naháňačke chytili dvoch mužov, ktorí sa v bratislavskej Dúbravke pravdepodobne usilovali ukradnúť žltý Fiat Ducato. Policajná hliadka podľa bratislavskej policajnej hovorkyne Tatiany Kurucovej spozorovala pri aute dvoch mužov a rozhodla sa ich skontrolovať.

"V priebehu presunu k vozidlu si všimli, ako muži otvorili neznámym spôsobom interiérovú aj motorovú časť vozidla," povedala Kurucová. Keď ich policajti vyzvali, aby predložili doklady totožnosti, dali sa na útek. Na výzvu policajta zastal iba jeden podozrivý, jeden člen hliadky ostal s ním, zatiaľ čo druhý pokračoval v prenasledovaní. Muža na úteku nezastavili ani ďalšie výzvy policajta, ani varovný výstrel do vzduchu, informovala Kurucová a stratil sa medzi bytovkami. Onedlho ho však našla druhá hliadka v Škode Fábia na Bilíkovej ulici. Oboch mužov eskortovali na policajné oddelenie. Tam si 27-ročný Peter S. z Námestova a 28-ročný Jozef T. z okresu Námestovo vypočuli, že sú obvinení z krádeže v štádiu pokusu.

Všetko sa odohralo vo štvrtok (22. 11.) v skorých ranných hodinách v rámci policajnej akcie. Policajti kriminálnej a poriadkovej polície zo štvrtého bratislavského okresu sa zamerali na pátranie po osobách a veciach, ako aj na odhaľovanie majetkovej trestnej činnosti. Počas akcie v priebehu tri a pol hodiny policajti podľa Kurucovej skontrolovali 43 osôb a 33 motorových vozidiel rôznych typov, ktoré polícia považovala z hľadiska možného odcudzenia za najrizikovejšie. V rámci policajnej akcie dostali štyria vodiči blokové pokuty za priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, troch vodičov vyriešili policajti na mieste napomenutím a jedna vodička prišla o vodičský preukaz.

(TASR)

Páčil sa vám článok?