Na zastávke MHD našli záchranári v kočíku mŕtve bábätko

4.10.2012
0
Páčil sa vám článok?

Na zastávku v bratislavskej Dúbravke privolali dnes skoro ráno rodičia mesačného bábätka záchranárov. Privolaný lekár skonštatoval smrť dievčatka. Podľa hovorkyne bratislavského Krajského riaditeľstva Policajného zboru Petry Hráškovej rodičia boli s dieťaťom zrejme na ceste do nemocnice. Príčinu smrti ukáže pitva a policajné vyšetrovanie. Lekár na mieste nezistil známky násilia.

Podľa Borisa Chmela z Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby matka dieťaťa kázala jednému z čakajúcich na zastávke privolať pomoc. "Tvrdila, že v kočíku má mŕtve dieťa," povedal Chmel pre TASR.

Polícia vyšetruje okolnosti smrti dieťaťa

Polícia vyšetruje okolnosti smrti mesačného dieťaťa, ktorého rodičia dnes v skorých ranných hodinách privolali rýchlu zdravotnícku pomoc. Bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková uviedla, že rodičia sa s bábätkom nachádzali na Húščavovej ulici, pravdepodobne na ceste do nemocnice.

"Privolaný lekár konštatoval smrť dievčatka. Na mieste nezistil známky násilia. Až výsledky nariadenej pitvy a vyšetrovanie ukážu presné príčiny smrti," doplnila Hrášková s tým, že vyšetrovateľ Policajného zboru začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

"Vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania nemožno v súčasnosti poskytnúť k prípadu bližšie informácie. Hneď, ako to bude možné, bude polícia verejnosť informovať," uzavrela policajná hovorkyňa.

(TASR)

Páčil sa vám článok?