Polícia objasnila sériu lúpežných prepadnutí

29.8.2012
0
Páčil sa vám článok?

Vyšetrovatelia Policajného zboru z druhého a štvrtého bratislavského okresu obvinili 35 ročného Jána M. z Bratislavy, 37 ročného Branislava S. z Bratislavy a 38 ročného Viliama G. z Bratislavy zo zločinu lúpeže formou spolupáchateľstva. Pre TASR to uviedol bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár.

Obvinení muži sa podľa neho 27. júna 2012 v čase približne o 15.00 hod. presunuli v motorovom vozidle továrenskej značky Audi A4 k pobočke banky na Čavojského ulici v Bratislave. V tom čase zostali vo vozidle Branislav B. a Viliam G., pričom obvinený Ján M. vošiel do pobočky banky, kde pod hrozbou použitia zbrane sa zmocnil finančnej hotovosti vo výške viac ako 4.000 eur. Následne odišiel z pobočky banky na vopred dohodnuté miesto v blízkosti Líščieho údolia, kde ho čakali ďalší dvaja obvinení muži.

Viliam G. a Ján M. sa 7. augusta 2012 dohodli na tom, že spoločne vykonajú ďalšiu lúpež. Po vzájomnej dohode sa v ten istý deň presunuli v motorovom vozidle továrenskej značky Škoda Octavia pred pobočku banky na Čavojského ulici v Bratislave. V čase približne o 15.30 hod. vošiel Ján M. do pobočky banky, kde sa pod hrozbou zbrane zmocnil finančnej hotovosti vo výške viac ako 6.000 eur. Niekoľko metrov od banky nastúpil do motorového vozidla Škoda Octavia, kde ho čakal Viliam G. s ktorým následne odišli do jeho bytu, kde si peniaze rozdelili.

Dňa 28. mája 2012 sa po vzájomnej dohode doviezli traja obvinení muži v motorovom vozidle továrenskej značky Renault Fluence s označením TAXI na Tomášikovu ulicu v Bratislave. Na predmetnej ulici vystúpil z vozidla obvinený Ján M., ktorý následne vošiel do pobočky banky, kde pod hrozbou použitia zbrane sa zmocnil finančnej hotovosti vo výške viac ako 5.000 eur. Obvinený Viliam G., v tom čase vodič motorového vozidla Renault Fluence spolu s obvineným Branislavom S. čakali Jána M. vo vozidle. Následne po lúpežnom prepadnutí sa obvinení presunuli k hypermarketu  sídliaceho v bratislavskej mestskej časti Lamač, kde si peniaze rozdelili.

Obvineným mužom tak v tomto prípade hrozí po preukázaní viny trest odňatia slobody na 7 - 12 rokov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?