Policajti objasnili tri krádeže vlámaním v Devíne

23.8.2012
0
Páčil sa vám článok?

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava IV obvinil v stredu 22. augusta dvoch mužov z troch trestných činov krádeže, poškodovania cudzej veci a porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva. Pre TASR to uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Výsledky doterajšieho vyšetrovania podľa nej preukázali, že obvinený Ivan (37) z Bratislavy a 35-ročný František zo Senca mali 26. júla popoludní neoprávane vniknúť do rodinného domu na Slovanskom nábreží. Odcudzili z neho šperky a elektroniku za takmer 6000 eur.

Podľa jej ďalších slov od 8. do 20. augusta sa obvinení zamerali na mestskú časť Devín. "Tu z rodinných domov na Muránskej, Hutníckej a Hadej ulici, do ktorých neoprávnene vnikli, odcudzili šperky a elektroniku. V jednom prípade ukradli aj osobné motorové vozidlo Mazda. Škoda, ktorú majiteľom krádežou spôsobili, presiahla 30.000 eur," uviedla s tým, že osobné motorové vozidlo policajti vypátrali v pondelok 20. augusta a vrátili majiteľovi.

"Vďaka dobrej operatívno-pátracej činnosti príslušníkov kriminálnej polície sa tento týždeň podarilo vypátrať aj časť odcudzených predmetov, predovšetkým šperkov. Mužov policajti v stredu predviedli a vykonali s nimi potrebné procesné úkony. Po vznesení obvinenia boli umiestnení do cely policajného zadržania a vyšetrovateľ spracoval aj návrh na ich väzobné stíhanie," pokračovala Hrášková.

Obaja muži boli už v minulosti viackrát trestne stíhaní a právoplatne odsúdení za majetkovú trestnú činnosť. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?