Polícia objasnila sériu lúpeží v Dúbravke

8.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Policajtom sa podarilo objasniť sériu lúpežných prepadnutí v Dúbravke z decembra minulého a januára tohto roku. Z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že tri lúpeže má na svedomí 24-ročný Roman K. z Rače.

Ten mal najskôr 9. decembra 2011 vo večerných hodinách na Saratovskej ulici lúpežne prepadnúť 60-ročnú ženu, ktorá mu z obavy o život a zdravie vydala kabelku s osobnými vecami a dokladmi. Z miesta činu ušiel na neznáme miesto, pričom žene vznikla škoda vo výške 610 €.

Tento scenár sa opakoval aj v ďalších dvoch prípadoch. Najskôr 17. decembra 2011 v bytovom dome na Drobného ulici pred výťahom obvinený násilím obral dve ženy o ich kabelky spôsobil im škodu vo výške 98 €. Tretiu lúpež mal spáchať 8. januára 2012 v blízkosti bytového domu na Bazovského ulici. Obeťou bola tentoraz 41-ročná Bratislavčanka, ktorú násilím obral o kabelku s obsahom osobných vecí v hodnote viac ako 40 €.

Všetky tri lúpeže sa zaobišli bez zranení. Vyšetrovateľ muža už obvinil zo zločinu lúpeže. Za uvedené trestné činy mu hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

(brn)

Páčil sa vám článok?