Pri nehode na Ulici svornosti zahynul chodec

20.12.2011
0
Páčil sa vám článok?

Pri tragickej dopravnej nehode v hlavnom meste prišiel v pondelok 19. 12. 2011 o život chodec. Nehoda sa stala krátko po 18.00 h na ulici Svornosti. TASR o tom informovala Petra Hrášková z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Účastníkmi nehody boli 61-ročný vodič osobného motorového vozidla Renault a 52-ročný chodec. "Vodič jazdil v ľavom jazdnom pruhu v smere do centra mesta," opísala Hrášková. Ku stretu s chodcom došlo podľa jej slov za križovatkou ulíc Svornosti a Šamorínska.

Chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. "Policajti dychovou skúškou u vodiča alkohol nezistili," dodala Hrášková. Presné príčiny dopravnej nehody a miera zavinenia sú podľa nej predmetom vyšetrovania. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II obvinil 61-ročného Bratislavčana z prečinu usmrtenia z nedbanlivosti," uviedla.

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby zvýšili opatrnosť. Najmä v zimných mesiacoch, kedy je viditeľnosť značne znížená a niektoré úseky cesty sú nedostatočne osvetlené alebo zle prehľadné, je podľa Hráškovej nevyhnutné dodržiavať všetky pravidlá cestnej premávky.

(TASR)

Páčil sa vám článok?