Chytili lupičov zo zlatníctva na Obchodnej

8.12.2011
0
Páčil sa vám článok?

Vyšetrovateľ Policajného zboru (PZ) začal trestné stíhanie a následne vzniesol obvinenie voči 37-ročnému Dušanovi B. zo Srbska a 33-ročnému Bojanovi Z. taktiež zo Srbska pre zločin lúpeže formou spolupáchateľstva. Pre TASR to uviedol bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár.

Obvinený Dušan B. bol ešte 6. decembra umiestený do cely policajného zaistenia, pričom vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. "Obvinený Bojan Z. bol zadržaný na maďarsko- srbských hraniciach, pričom v súčasnosti je postupované v zmysle európskeho zatýkacieho rozkazu. Obvineným mužom tak hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody na 10 - 15 rokov," konštatoval Peczár.

Obaja páchatelia sú obvinení z lúpežného prepadnutia zlatníctva na Obchodnej ulici 6. decembra v Bratislave. "Krátko po 13. hodine vošli do priestorov zlatníctva dvaja muži, ktorí pod zámienkou kúpy predmetov zo zlata žiadali predavača, aby im ukázal kazety so šperkmi. Počas toho, ako im predavač ukazoval šperky, ho jeden z páchateľov niekoľkokrát udrel, pravdepodobne boxerom, do oblasti tváre. Následne obaja páchatelia predavača zviazali a s lupom vybehli z predajne," uviedol Peczár.

Dodal, že predavačovi sa po chvíli podarilo vyslobodiť, vybehol z predajne von, kde zbadal prechádzajúcu policajnú hliadku, ktorej oznámil, že bol lúpežne prepadnutý. Policajti na základe popisu poškodeného v priebehu niekoľkých minút zadržali jedného z podozrivých mužov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?