Vajnorčanovi našli doma vyše kila sušeného konope

18.10.2011
0
Vajnorčanovi našli doma vše kila sušeného konope - Suty5
Páčil sa vám článok?

Viac ako kilo sušeného konope a 463 kusov čerstvého konope zaistili bratislavskí krajskí policajti v súčinnosti s Národnou protidrogovou jednotkou počas domových prehliadok z nedele na pondelok v Bratislavskom a Trnavskom kraji.

Z drogovej trestnej činnosti obvinil vyšetrovateľ Mariána C. (30) z Bratislavy. Muž mal v rodinnom dome na ulici Šuty v bratislavskej mestskej časti Vajnory osem vreciek s tlakovým uzáverom, ktoré obsahovali sušené konope s hmotnosťou viac ako kilogram, čo podľa expertízy zodpovedá minimálne 2300 obvykle jednorazovým dávkam drogy.

Doposiaľ vyšetrovanie ďalej preukázalo, že na sušenie a skladovanie konope, pomôcok a príslušenstva na pestovanie tejto drogy využíval priestory rodinného domu na Východnej ulici v Bratislave. Tie od presne nezisteného času bez povolenia pestoval indoorovým spôsobom v priestoroch rodinného domu v okrese Dunajská Streda, kde policajti zaistili 463 kusov čerstvého konope.

Z tohto množstva možno podľa predbežného skúmania pripraviť viac ako 3300 jednorazových dávok drogy, ich hodnota predstavuje na čiernom trhu sumu minimálne 9900 eur.

Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. Nateraz je v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny bude potrestaný odňatím slobody na 10 až 15 rokov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?