Správy z bratislavského podsvetia 30/2011

13.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

NA ULICI ĽUDOVÍTA FULLU neznámy ozbrojený páchateľ prepadol pobočku banky. Ráno vošiel do banky a žiadal finančnú hotovosť. Z pobočky si v igelitovej taške odniesol 15 000 eur. Okrem pracovníkov sa v priestoroch nachádzal jeden klient, nikto z prítomných sa nezranil. Páchateľ ušiel na dosiaľ neznáme miesto.

NA BLUMENTÁLSKEJ ULICI vošiel do jedného z bytov 38-ročný muž. Vpustila ho 90-ročná žena, ktorej sa predstavil ako zamestnanec spoločnosti spisujúcej elektrospotrebiče. Muž v byte starenku fyzicky napadol a odcudzil jej prsteň zo žltého kovu, ktorý mala na ruke. Z bytu síce ušiel, ale hneď pred vchodom domu skončil v rukách polície.

NA KARPATSKEJ ULICI 15-ročný chlapec spolu s dvoma dievčatami vo veku 17 a 13 rokov využili chvíľkovú neprítomnosť nočnej služby, zobrali kľúč z miestnosti pre personál a z kancelárie sociálnej pracovníčky krízového centra odcudzili dva mobilné telefóny, obálku so 150 eurami, hraciu konzolu a rôznu telovú kozmetiku. Krádežou spôsobili škodu 315 eur.

NA ŽILINSKEJ ULICI sa pustili dvaja neznámi páchatelia do 40-ročného muža z Bratislavy. Začali ho biť, zhodili ho na zem, kde ho kopali do rôznych častí tela. Zo zadného vrecka mu navyše zobrali 230 eur.

NA HLAVNEJ STANICI neznámy páchateľ ukradol kabelku, v ktorej bola peňaženka s 250 eurami, mobilné telefóny, osobné veci a bankomatové karty. Páchateľ sa v ten istý deň pokúsil prostredníctvom kariet o výber z bankomatu. Žena z Brezna utrpela škodu 859 eur.

NA BLUMENTÁLSKEJ ULICI sa neznámy páchateľ vlámal do Škody Octavia. Rozbil okno kufravozidla a ukradol tri kufríky s príklepovou vŕtačkou s príslušenstvom, akumulátorovú uťahovačku s nabíjačkou, akumulátorom a zásobníkom, ďalšiu akumulátorovú uťahovačku s nabíjačkou a dva kusy akumulátorov. Poškodenej spoločnosti spôsobil krádežou škodu 1700 eur a poškodením vozidla škodu 400 eur.

NA PALACKÉHO ULICI policajti kontrolovali 36-ročného muža z Bratislavy. Počas prehliadky zistili, že muž má pri sebe dve injekčné striekačky a jednu kovovú lyžicu s obsahom neznámej tekutej látky bielej farby. Keďže bolo podozrenie, že ide o zakázanú látku, veci zaistili a zaslali na kriminalistickú expertízu.

NA ŽELEZNIČIARSKEJ ULICI 32-ročný muž z Bratislavy poškodil vozidlo Opel Vectra. Vyskočil na prednú kapotu auta a vytvoril na nej preliačinu 20x20 centimetrov. Spoločnosti vlastniacej vozidlo spôsobil škodu 600 eur.

NA ULICI ZA SOKOLOVŇOU sa neznámy páchateľ dostal k pootvorenému vetraciemu kuchynskému oknu prízemného bytu v približne trojmetrovej výške a cez neho si otvoril vedľajšie okno, cez ktoré vošiel do bytu. Z obývačky odcudzil 600 eur.

MEDZI PRIEVOZSKOU A MIEROVOU ULICOU prepadol neznámy páchateľ 57-ročnú Bratislavčanku. Násilím ju obral o retiazku zo žltého kovu, čím jej spôsobil škodu približne 300 eur. Žena utrpela drobné poranenie krku, ktoré si nevyžiadalo lekárske ošetrenie.

(mm, sb)

Páčil sa vám článok?