Dobrovoľníci upravili areál Brána do života

5.8.2011
0
Dobrovoľníci upravili areál brána do života - Dobrovolnictvo 5
Páčil sa vám článok?

Areál krízového centra Brána do života v Bratislave-Petržalke dnes upravili pre matky s deťmi aj dobrovoľníci zo šiestich krajín Európy. Akciu zorganizovali mestská časť (MsČ) Petržalka, miestny podnik Verejnoprospešných služieb, občianske združenie (OZ) Inex Slovakia spolu s dobrovoľníkmi zo Slovenska, Talianska, Španielska, Bieloruska, Ukrajiny a Srbska.

"Prišli sme pokosiť, pohrabať, odstrániť náletovú zeleň, aby záhradu mohli využiť matky s deťmi," povedala pre TASR Zuzana Dorčíková z OZ Inex Slovakia. OZ sa už zapojilo v minulosti do čistenia Chorvátskeho ramena. MsČ im ponúkla možnosť pomôcť Bráne do života.

Účastníci brigády mali so sebou putovnú dobrovoľnícku vlajku Flag Tour, ktorá prišla do SR z Francúzska a smeruje do Nemecka. Na Slovensku prešla asi 800 km a ešte ju čaká 700 km, dodala Dorčíková, ktorá je aj projektovou manažérkou Flag Tour. Na Slovensko príde toto leto približne 130 zahraničných dobrovoľníkov na 12 medzinárodných táborov v celej SR, ktoré sú zamerané napríklad na rekonštrukciu zrúcanín hradov či voľnočasové aktivity. V súčasnosti pomáhajú cudzinci napríklad pri úprave areálu vtáčej rezervácie na východe SR. Predseda OZ Inex Slovakia Peter Béreš uviedol, že zahraniční dobrovoľníci prichádzajú do SR od roku 1993 a cítia sa tu dobre. Organizátori im ponúkajú atraktívne lokality, environmentálne projekty, tábory, kde deti učia cudzie jazyky.

(TASR)

Páčil sa vám článok?