Správy z bratislavského podsvetia 23/2011

15.6.2011
0
Páčil sa vám článok?

NA ŠTÚROVEJ ULICI policajti kontrolovali tridsaťštyriročného muža z Bratislavy, ktorý niečo skrýval vo vrecku. Po policajtovej výzve odtiaľ vytiahol papierovú skladačku s bielou kryštalickou látkou. Keďže bolo podozrenie, že ide o drogu, zaslali ju na kriminalistickú expertízu.

NA ULICIACH SUCHÉ MÝTO, SLÁDKOVIČOVA A GUNDULIČOVA neušlo pozornosti vandalov šesť vozidiel - Opel Astra, Mercedes ML, Land Rover, Honda Civic, Volvo C30 a Nissan Terrano. Páchateľ úmyselne podpálil tri z nich (Opel Astra, Land Rover, Mercedes ML), na zvyšných troch poškodil spätné zrkadlá. Škodu odhadli na 26 000 eur. Policajti objavili podozrivú osobu na Gunduličovej ulici, ako sa snažila zapaľovačom zapáliť striešku nad bankomatom. Keď ho vyzvali, aby s tým prestal, použil proti nim elektrický paralizér. So zaistením podozrivej osoby musela pomôcť až ďalšia privolaná hliadka. Ako sa zistilo, išlo o štyridsaťpäťročného Španiela, ktorému teraz hrozí troj- až osemročné väzenie.

NA KRIŽOVATKE ULÍC ŠPITÁLSKA A 29. AUGUSTA zbadali dvaja muži vo veku dvadsať a tridsaťdva rokov osemnásťročného mladíka, ktorý javil známky opitosti. Ponúkli mu, že ho odprevadia na zastávku MHD, keď odmietol, dobehli ho a žiadali cigarety, pričom jeden z nich mu začal prehľadávať vrecká. Mladík sa bránil, na čo ho jeden z útočníkov zhodil na zem, kopal do nôh, žiadal peniaze a namieril naňho atrapou strelnej zbrane. Druhý mu do očí nastriekal slzný plyn. Vzápätí mu obaja ukradli mobil, peňaženku s dokladmi, päť eur a USB kľúč. Poškodený utrpel rôzne zranenia, škodu vyčíslil na 460 eur.

NA ULICI VLČIE HRDLO kontrolovala hliadka osádku WV Polo s rakúskym evidenčným číslom. Ako vodič tohto vozidla bol na mieste zistený dvadsaťdvaročný muž - občan z Rakúska. Okrem neho sa vo vozidle nachádzali ďalšie dve osoby, tiež občania Rakúska. Policajti pri kontrolovaní jednotlivých cestujúcich spozorovali na podlahe vozidle jednu papierovú skladačku, ku ktorej sa priznal vodič a uviedol, že ide o pervitín. Policajti u vodiča vykonali dychovú skúšku na alkohol, pričom aj tá bola pozitívna. Policajti ho potom previezli na lekárske vyšetrenie, ktoré ukázalo, že vodič je pozitívny na amfetamín, metamfetamín a marihuanu.

NA JEDĽOVEJ ULICI sa dvadsaťdvaročný Martin s pätnásťročným Milanom (obaja z Bratislavy) vlámali do auta a odcudzili z neho rôznu elektroniku a poškodili jeho interiér. Svojím konaním tak spôsobili majiteľovi vozidla škodu viac ako 1400 eur. Približne päť minút po spáchaní skutku ich zastavila policajná hliadka Obvodného oddelenia Vrakuňa. Martin pri výzve policajta, aby zastal, hodil smerom k jednému z policajtov časť odcudzenej elektroniky. Následne sa obaja obvinení snažili uniknúť. Po tom, čo jeden z policajtov dvadsaťdvaročného muža zastavil, začal ten na neho fyzicky útočiť. Muž neuposlúchol opakované výzvy policajta a kládol aktívny odpor, preto oboch umiestnili do cely policajného zaistenia.

(sb, mm)

Páčil sa vám článok?