V Hoteli DoubleTree sprísnili opatrenia

11.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Po odcudzení osobných vecí jedného z ubytovaných hokejistov ešte pred svetovým hokejovým šampionátom v hoteli DoubleTree by Hilton Bratislava sprísnilo jeho vedenie bezpečnostné opatrenia. Pre TASR to povedala hovorkyňa hotela Mária Adamová s tým, že táto udalosť ich veľmi mrzí.

"Prípad prešetrujeme v rámci vlastných možností a tiež v úzkej spolupráci s políciou. Bola vytypovaná podozrivá osoba, ktorá nie je zamestnancom hotela. Zároveň hotel vzniknutú škodu uhradil," uviedla Adamová. Na otázku TASR, ktoré družstvá boli alebo sú u nich ubytovaní, uviedla, že išlo o slovenských a českých reprezentantov a zástupcov Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Po skončení pôsobenia slovenskej reprezentácie na MS 2011 bol tento tím v rámci ubytovania nahradený švédskymi hokejistami.

V súčasnosti sa o bezpečnosť klientov starajú profesionálne bezpečnostné služby aj hotelová ochranka. Konkrétnejšie sa Adamová k prijatým opatreniam, v súvislosti s okolnosťami, nevyjadrila. "V každom prípade každý návštevník, vrátane novinárov, si počas majstrovstiev mohol všimnúť, že dostať sa v súčasnosti do hotela bez vopred dohodnutého kontaktu s konkrétnou osobou z hotelového prostredia nie je možné," konštatovala hovorkyňa s tým, že vzhľadom na situáciu pokladá hotel opatrenia za nevyhnutné.

V ďalšom bratislavskom hoteli Gate One bývajú ruskí a fínski hokejisti a ku krádežiam tam nedošlo. V hoteli sú od začiatku majstrovstiev zvýšené bezpečnostné opatrenia. "Je zabezpečená 24-hodinová hotelová bezpečnostná služba a jeho okolie zabezpečuje a monitoruje polícia. Taktiež je zabezpečená 24-hodinová služba manažmentu hotela, ktorá dohliada na priebeh a bezpečnosť pobytu hotelových hostí," povedala pre TASR marketingová manažérka hotela Darina Valášková.

Valášková zdôraznila, že každý hotelový hosť je pri vstupe podrobený bezpečnostnej prehliadke a následne je označený hotelovou bezpečnostnou kartou, prípadne náramkom na ruku, na základe ktorého sa môže pohybovať po vyhradených priestoroch hotela. Z dôvodu bezpečnosti je garážové parkovanie vyhradené iba pre ubytovaných hostí, prípadne pre hostí so špeciálnym povolením. Hotel je poistený proti vandalizmu a krádeži. 

(tasr)

Páčil sa vám článok?