Správy z bratislavského podsvetia 18/2011

11.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

NA ZÁHREBSKEJ ULICI poškodil 55-ročný muž z Talianska BMW 520 D. Nezisteným spôsobom a predmetom vytvoril v prednej časti blatníka dve ryhy v laku dlhé asi 15 cm a na pravých predných dverách ryhu v laku dlhú asi 60 cm. Majiteľovi auta spôsobil škodu približne 3000 eur.

NA HLBOKEJ ULICI neznámy páchateľ ukradol zo zadnej časti obytného domu medené zvody v celkovej dĺžke 19 metrov a vzápätí z murovaného oplotenia aj medené oplechovanie. Krádežou spôsobil škodu 1700 eur.

NA MICHALSKEJ ULICI hliadka zistila, že 33-ročný muž má pri sebe injekčnú striekačku s obsahom neznámeho hnedého prášku v objeme 5,6 ml, dve ručne ušúľané cigarety s obsahom neznámej látky a štyri kusy bielych tabletiek s priemerom 7 mm, pričom vzniklo podozrenie, že ide o omamnú látku, psychotropnú látku, jed alebo prekurzor.

NA ŽIDOVSKEJ ULICI skupina zahraničných turistov hovoriacich po rusky poškodila zaparkovaný Mercedes GL. Policajti sa okamžite skontaktovali s majiteľom vozidla a ten im uviedol popis osoby, ktorá mu mala poškodiť vozidlo. Policajti následne zadržali podozrivú osobu, ktorá bola zjavne pod vplyvom alkoholu a počas policajného zákroku sa správala agresívne. Policajti museli v dôsledku agresívneho správania tejto osoby použiť donucovacie prostriedky a nasadiť jej putá. Muža eskortovali na policajné oddelenie.

NA LETISKU M. R. ŠTEFÁNIKA pracovníci Colného kriminálneho úradu zadržali takmer 40 kameninových skulptúr s obsahom neznámej bielej látky. Predmety boli obsahom zásielky pochádzajúcej z Brazílie, ktorú dal neoprávnene na územie nášho štátu prepraviť 45- ročný muž. V Kriminalisticko-expertíznom ústave zistili, že obsahom prvých kameninových skulptúr bolo 6 kilogramov kokaínu, čo zodpovedalo najmenej

108 083 obvykle jednorazových dávok drogy. V ústave neskôr preverili aj zvyšné sošky a zistili, že aj v nich bola droga, z ktorej sa dalo vyrobiť 550 000 obvykle jednorazových dávok. Celková hodnota kokaínu sa tak vyšplhala na 5,9 milióna eur!

(mm, sb)

Páčil sa vám článok?