Erotický salón v Sade J. Kráľa funguje naďalej

10.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Viac ako rok po vydaní rozhodnutia vtedajším petržalským starostom Milanom Ftáčnikom o tom, že na dobu jedného roka má erotický salón v chránenom Sade Janka Kráľa fungovať do polnoci, je prevádzka v ňom naďalej do rána.

Majiteľ zariadenia, spoločnosť Alcor, s.r.o., podala 8. júna 2010 opravný prostriedok na Krajský súd v Bratislave. "Do dnešného dňa nebolo vytýčené pojednávanie," TASR informovala petržalská tlačová tajomníčka Mária Grebeňová-Laczová. Súčasný starosta Vladimír Bajan sa pokúsi prerokovať problém klubu so zástupcami hlavného mesta ešte v tomto polroku.

"V oddelení, v ktorom vec napadla, v tomto čase z hľadiska počtu vecí a ich dátumu podania je rozhodované vo veciach napadnutých v roku 2008 a 2009. Uvedená vec bude teda rozhodovaná v poradí, v akom napadla na súd," tlmočil vyjadrenie zákonného sudcu hovorca Krajského súdu Pavol Adamčiak. Dodal, že tento sudca zároveň rozhoduje aj v azylových veciach, ktoré sú konaním o osobnostnom stave a majú prednosť.

V uplynulom volebnom období samosprávy bola existencia salónu vo verejnom sade a nesúhlas občanov s ním jednou z tém bratislavskej komunálnej politiky.

Klub je v sade vyše 10 rokov. Na svojej internetovej stránke uvádza, že funguje od 19.00 do 6.00 h a ponúka služby aj fanúšikom hokejového šampionátu. Je tam oznam, že v zmysle nariadenia petržalskej samosprávy bol nútený odstrániť svetelné tabule s logom a názvom umiestnené na budove salónu, a tak je osvetlený iba červenými neónmi na atike budovy. Majiteľ má od roku 1994 súhlas s predĺžením prevádzkovej doby do 6.00 h denne aj súhlas Obvodného úradu životného prostredia z toho istého roka.

Mestská časť už v roku 2000, starostom bol vtedy Bajan, mala dlhodobý záujem na tom, aby objekt klubu plnil kultúrno-spoločenskú a stravovaciu funkciu a slúžil návštevníkov sadu. V roku 2010 osadili v sade značku zákazu vjazdu vozidiel a mestská polícia bola požiadaná, aby pravidelne kontrolovala situáciu, uzavrela Grebeňová-Laczová.
TASR sa zatiaľ nepodarilo skontaktovať s majiteľom zariadenia.

(tasr)

Páčil sa vám článok?