Exminister vnútra obsadil budovu na Michalskej

4.5.2011
0
Muži bývalého ministra obsadili budovu na michalskej - Michalska1
Páčil sa vám článok?

Viacerí zamestnanci a spolumajitelia sa nedostali do budovy na Michalskej 25 v Bratislave. Peter Kurhajec, ktorý je väčšinovým vlastníkom objektu, dnes informoval, že budovu v utorok 3. mája 2011 protiprávne obsadila skupina mužov pod vedením bývalého ministra vnútra Ľudovíta Hudeka.

"Hudek je jedným z minoritných spoluvlastníkov budovy," informoval Kurhajec. Štvrtina objektu zase patrí bratislavskej mestskej časti Staré mesto. Jej hovorca Tomáš Halán potvrdil, že starostke Tatiane Rosovej sa podarilo zorganizovať stretnutie všetkých vlastníkov. Výsledok rokovania zatiaľ nie je známy.

Hudek podľa Kurhajca po odstránení zámku na hlavnom vchode obsadil objekt neznámymi mužmi, zablokoval výťah, zadebnil prístup z vedľajšieho schodiska, čím zamedzil prístup zamestnancom. Dodal, že prevádzku museli prerušiť všetky firmy, ktoré v objekte podnikali. Kurhajec preto podal v utorok na Hudeka trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo nebytovému priestoru. "Predmetné trestné oznámenie prijala polícia dňa 3. mája 2011 a týmto sa zaoberá. Vykonávame všetky potrebné úkony s cieľom náležite rozhodnúť o ďalšom postupe," povedala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

V budove podľa Kurhajca sídli spoločnosť City Pressburg, s.r.o., ktorá má v prenájme celý objekt do roku 2016 a pravidelne uhrádza nájomné spolumajiteľom objektu. Spoločnosť prevádzkuje na prízemí objektu predajňu cukrárenských výrobkov a má vydané právoplatné stavebné povolenie na zmenu využitia účelu objektu. Pripravuje sa v ňom otvorenie staroprešporskej kaviarne, vinotéky a galérie. Na prvom poschodí je v podnájme predajňa orientálnych kobercov.

Majitelia majú predložiť návrhy a nájsť riešenie

Vlastníci budovy Barbakan na Michalskej ulici v centre hlavného mesta by mali do dvoch týždňov predložiť svoje vízie, ako chcú s budovou ďalej nakladať. Po preštudovaní návrhov by sa mali stretnúť znovu a nájsť spoločné riešenie. Informovala o tom dnes starostka bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Táňa Rosová po stretnutí všetkých vlastníkov Barbakanu.

Väčšinový majiteľ budovy Peter Kurhajec dnes médiá informoval, že budovu v utorok 3. mája protiprávne obsadila skupina mužov pod vedením bývalého ministra vnútra Ľudovíta Hudeka. Ten je jedným z minoritných vlastníkov objektu, štvrtina patrí Starému Mestu. Snahou Rosovej je, aby bol celý objekt zverený jednému správcovi. Staré Mesto bude podľa nej presadzovať, aby bol Barbakan verejne prístupný a slúžil verejnosti.

Kurhajec v dnešnom stanovisku tvrdil, že Hudek v utorok ráno odstránil zámok na hlavnom vchode budovy, obsadil objekt neznámymi mužmi a zablokoval výťah. Navyše zadebnil prístup z vedľajšieho schodiska, čím zamedzil prístup zamestnancom. Kurhajec dodal, že všetky firmy v objekte museli prerušiť prevádzku a na Hudeka podal trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu neoprávneného zásahu do práva k domu.

V budove Barbakan sídli podľa Kurhajca spoločnosť City Pressburg, ktorá má v prenájme celý objekt do roku 2016. Potvrdil, že pravidelne uhrádza nájomné spolumajiteľom objektu. Na prízemí prevádzkuje predajňu cukrárenských výrobkov a pripravuje otvorenie staroprešporskej kaviarne, vinotéky a galérie. Na prvom poschodí je predajňa orientálnych kobercov.

(TASR)


Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Páčil sa vám článok?