Cez víkend vyčistia Tyršovo nábrežie

21.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Samospráva hlavného mesta prizýva Bratislavčanov nadchádzajúcu sobotu 23. apríla na čistenie verejných priestranstiev. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

V sobotu od 13:00 budú čistiť verejné priestranstvá aj fanúšikovia hokejového klubu Slovan. Pod palcom slovanistických fanúšikov bude Tyršovo nábrežie - priestor, kde bude počas šampionátu vytvorená mestská River Fan Zóna.

Bratislavská samospráva na mimoriadne čistenie vyčlenila z rozpočtu viac ako pol milióna eur, pričom takmer 200 tisíc je použitých na rekonštrukciu podchodu na Trnavskom mýte. Oprava podchodu - betónovanie, vyplnenie dier, maľovanie - je rozdelená do štyroch fáz, práce budú ukončené do 27. apríla. Aprílové aktivity spojené s čistením Bratislavy sponzorsky podporila okrem iných aj spoločnosť A.R.K. technické služby s.r.o

Víkendová akcia je súčasťou projektu, ktorý počas celého apríla organizuje bratislavská samospráva v spolupráci s mestskými časťami, dobrovoľníkmi, študentmi stredných škôl pred tohtoročným svetovým šampionátom v ľadovom hokeji. Sobotňajšie upratovanie je zároveň súčasťou celosvetového Dňa Zeme.

(sita)

Páčil sa vám článok?