Na štadióne počas šampionátu policajti nebudú

18.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2011 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave policajta nestretnete, uviedol na dnešnom brífingu šéf bezpečnosti na štadióne Marek Bednárik.

Za bezpečnosť na štadióne zodpovedá organizátor, zodpovednosť polície, záchranárov a hasičov bude mimo štadióna. Obe zložky však musia byť podľa ministra vnútra Daniela Lipšica spolu integrované. „Je tu najväčšia koncentrácia veľkého počtu ľudí počas niekoľkých dní, na tú situáciu musíme byť pripravení," uviedol Lipšic. V Bratislave a v Košiciach bude počas majstrovstiev 650 policajtov, zvýšená bude pohotovosť hasičov aj záchranárov. Podľa policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka prijali pozvanie aj pracovníci Interpolu a Europolu

Bezpečnostná služba bude úzko spolupracovať s príslušníkmi bezpečnostných zložiek, záchranárskych zložiek a hlavným usporiadateľom, ktorý bude koordinovať činnosť pokiaľ sa nevyskytnú nejaké mimoriadne udalosti. Kamerový systém v hale monitoruje exteriér aj interiér haly. Organizátor má pod kontrolou všetky priestory, kde sa pohybuje verejnosť, ale aj priestory, kde je organizačný výbor. Na štadióne sa podľa Bednárika nachádza vyše sto kamier, ktoré monitorujú celé hľadisko. Organizátori majú možnosť pri vstupe do haly vyhotoviť identikit človeka. Kamerový systém je aj v okolí štadióna, ale v zmysle zákona sleduje len vstupné dvere a brány do haly.

Pri vstupe budú fanúšikov kontrolovať vizuálne aj detektormi kovov, kontrolovať sa budú aj batožiny. Takouto kontrolou bude musieť prejsť každý návštevník štadióna, vrátane VIP hostí. Pri plnej kapacite, čo je 9 000 divákov, sa hala dokáže vyprázdniť za sedem až deväť minút. Bezpečnostná služba je pripravená na akúkoľvek alternatívu. Na štadión je zakázané prinášať akékoľvek strelné zbrane. Je zakázané priniesť si pitie a jedlo, nealkoholické nápoje sa budú predávať v bufetoch. Návštevníci nemôžu v hľadisku jesť.

(sita)

Páčil sa vám článok?