Vo štvrtok bola razia proti jednej skupine podsvetia

25.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

V Bratislave bola vo štvrtok 24. marca 2011 vo večerných hodinách jedna z najväčších policajných razií v poslednom období. Kukláči na niekoľkých miestach Bratislavy zadržali hneď niekoľko ľudí.

Kukláči na niekoľkých miestach Bratislavy zadržali hneď niekoľko ľudí. Vo svojej večernej spravodajskej relácii o tom informovala televízia JOJ. Podľa informácií televízie ide o raziu proti jednej zo skupín bratislavského podsvetia. K zadržaniu už údajne došlo v nákupnom centre v Petržalke. Ďalšie osoby boli zatknuté za benzínovou pumpou v tej istej mestskej časti.

Podľa portálu tvnoviny.sk polícia zadržala členov tzv. skupiny sýkorovcov, medzi nimi aj jedného z bossov Ladislava B. "V tejto chvíli môžem povedať iba toľko, že ide o akciu Úradu boja proti organizovanej kriminalite," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

(tasr)

Po razii vo štvrtok zadržali sedem ľudí

AKTUALIZOVANÉ: Po jednej z najväčších policajných akcií v hlavnom meste, zameraných na organizovaný zločin, skončilo v rukách policajtov zatiaľ sedem osôb. Pri prehliadkach policajti zaistili aj zbrane. Zadržaní sú momentálne v policajnej cele. Akcia Úradu boja proti organizovanej kriminalite, zameraná na zadržanie osôb podozrivých z páchania závažnej trestnej činnosti, sa uskutočnila v stredu večer.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Andrea Dobiášová, momentálne prebiehajú procesné úkony a vyhodnocuje sa materiál zaistený počas prehliadok nebytových priestorov. Počas prehliadok policajti zaistili krátke strelné zbrane a ďalšie dôkazné materiály. Viac informácií bude možné poskytnú hneď, ako to procesná situácia dovolí, dodala Dobiášová.

Policajti odhalili plánovanie vraždy Martina H.

AKTUALIZOVANÉ: Portál Čas.sk zverejnil nové informácie o razii proti podsvetiu, pri ktorej podľa neho policajti zadržali siedmich mužov zo skupiny bratislavského podsvetia - sýkorovcov. Podľa informácií, ktoré získal Nový Čas, policajti odhalili plánovanie vraždy 27-ročného Martina H. Ten sa podľa portálu tiež pohybuje okolo skupiny sýkorovcov.

"Policajti majú podozrenie, že Martina H. chceli vylákať na stretnutie, zabiť a zakopať," povedal zdroj Nového Času. Aj Martin H. má podľa Čas.sk problémy so zákonom. Spolu s ďalšími štyrmi mužmi je obžalovaný za hrubý nátlak v organizovanej skupine. Podľa prokurátora pod hrozbou násilia nútili majiteľa dnes už zrušeného bratislavského podniku U Matúša, aby mesačne za ochranu platil sedem tisíc korún (230 €). Pojednávanie na bratislavskom súde v treťom okrese ešte nie je ukončené.

(sita)

Páčil sa vám článok?