Zrážka vlaku s autom si vyžiadala jeden život

7.2.2011
0
Zrážka vlaku s autom si vyžiadala jeden život - Nehoda1
Páčil sa vám článok?

Pri železničnej nehode v bratislavskom Žabom majeri zomrel v pondelok jeden človek. Nehodu nahlásili záchranárom krátko pred jednou popoludní, na mieste zasahovali policajné a záchranárske jednotky.

Informáciu o zásahu policajtov potvrdila agentúre SITA bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. "Jeden účastník nehody neprežil," potvrdila pre agentúru SITA hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Dominika Šulková.

Zrážku rýchlika a malého nákladného motorového vozidla zapríčinil pravdepodobne 50-ročný Bratislavčan, ktorý pri nehode prišiel o život. Ako uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, nerešpektoval signalizačné zariadenie. Vodič malého nákladného Mercedesu vošiel na železničné priecestie zabezpečené svetelnou signalizáciou bez závor. Rušňovodič aj napriek tomu, že údajne použil rýchlobrzdu a zvukové výstražné znamenia, pre krátku vzdialenosť zrážke nedokázal zabrániť. Dychová skúška vylúčila požitie alkoholu u rušňovodiča. Podľa informácií od pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci, cestujúci vo vlaku z Bratislavy do Zvolena zranenia v dôsledku dopravnej nehody neutrpeli.

Vlaková koľaj, na ktorej sa dopravná nehoda stala, bude do odstránenia jej následkov a vykonania potrebných úkonov neprejazdná. Po vedľajšej koľaji budú vlaky premávať so zníženou rýchlosťou. Okolnosti tragickej dopravnej nehody polícia vyšetruje. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Vzhľadom na zvýšený počet dopravných nehôd so smrteľným následkom polícia apeluje na účastníkov cestnej premávky, aby za každých okolností dodržiavali pravidlá cestnej premávky.

(sita)

Páčil sa vám článok?