Polícia zaistila pervitín na vyše 405 dávok

1.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

Viac ako 405 obvykle jednorazových dávok pervitínu zaistili policajti počas akcie s krycím názvom Rota. Na základe súhlasu prokurátora urobili v stredu prehliadku osobného auta Volkswagen Golf na jednej z čerpacích staníc na Lamačskej ulici v Bratislave.

Vodičom vozidla bol 35-ročný Roman R. z Bratislavy, ktorý policajtom po predchádzajúcej výzve dobrovoľne vydal štyri plastové nádoby od jogurtu, v ktorých bol podozrivý materiál.

Keďže by mohlo ísť o drogy, polícia poslala podozrivý materiál na expertízu. Predbežné výsledky preukázali, že išlo o 35,8 gramu metamfetamínu, z čoho by bolo možné pripraviť minimálne 405 obvykle jednorazových dávok drogy. Muž sa zaoberal výrobou pervitínu v jednom z bytov na Vilovej ulici v Bratislave od konca roka 2009 do augusta 2010. V septembri zrejme vyrábal drogy v obci Borský Svätý Júr, kde ich aj predával alebo inak sprostredkúval menším dílerom a konzumentom.

Vyšetrovateľ už voči 35-ročnému mužovi vzniesol obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Spracoval aj podnet k návrhu na jeho vzatie do väzby. V súčasnosti je obvinený umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

(sita)

Páčil sa vám článok?